In timp mobilul va ajunge sa integreze o versiune digitala si a unor documente oficiale, precum permisul de conducere al autovehiculelor, pe masura ce infrastructura necesara acestor servicii se dezvolta, iar consumatorii sunt gata sa utilizeze acest tip de servicii, este de parere Ingo Hofacker, vicepresedinte pentru strategia portofoliului de produse si responsabil de segmentul consumer in cadrul diviziei de inovatie a gigantului german Deutsche Telekom, potrivit Mediafax.

"In viitor credem ca utilizatorii nostri vor folosi mai des telefonul mobil pentru a plati pentru serviciile de transport public, de exemplu, decat pentru a initia un apel telefonic. Motivele pentru care avem un smartphone se schimba", spune Hofacker.

Grupul german a lansat o asemenea aplicatie de portofel digital in Polonia, Germania, Ungaria si Slovacia, care le permite clientilor sa integreze nu doar carduri bancare, ci si carduri de loialitate sau bonus de la alti comercianti. Odata ce cardurile sunt adaugate in aplicatie, daca utilizatorul are un smartphone care inte¬greaza tehnologia de comunicatii NFC atunci, mobilul poate fi utilizat pentru a realiza plati sau pentru a accesa serviciile disponibile prin cardurile de loialitate.