26 de milioane de persoane din SUA acceseaza zilnic Internetul pentru a se informa in special asupra subiectelor politice, numarul acestora fiind in crestere cu aproximativ 25% comparativ cu 2004
Intr-o zi obisnuita din august, 26 de milioane de americani folosesc Internetul pentru a se informa in legatura cu evenimentele politice locale dar si internationale, comparativ cu 21 milioane persoane in urma cu patru ani. Aceste date sunt incluse intr-un studiu realizat de Pew Internet&American Life Project din care mai reiese ca cei 26 de milioane de internauti avizi de subiecte politice reprezinta 19% din numarul total al celor care acceseaza Internetul si 13% din totalul americanilor cu varsta peste 18 ani.

Acesta cifre reprezinta un veritabil record, fiind cel mai inalt nivel de utilizare a Internetul ca sursa de informare inregistrat in ultimii patru ani. Procentul ridicat de persoane care cauta pe www informatii politice poate fi explicat prin apropierea startului procesului electoral in SUA, precedentul varf, atins in noiembrie 2004, situandu-se in timpul campaniei electorale prezidentiale. Cresterea este si mai semnificativa daca comparam cifrele actuale cu cele inregistrate in 2002, cand 11 milioane de persoane foloseaua Internetul ca principala sursa de informare.

Din studiul Pew Internet&American Life Project mai reiese ca 68% din americani navigheaza pe Internet, acest procent fiind mai mare comparativ cu 59% inregistrat in iulie 2002. Broadband-ul (conexiune de inalta viteza) a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimii patru ani, 41% din conexiunile actuale la Internet fiind de inalta viteza, comparativ cu doar 12% in 2002.

In ceea ce priveste portretul americanului care se informeaza online, este mai probabil ca acesta sa fie barbat (62% dintre barbati se informeaza online dar reprezinta 48% din numarul total al utilizatorilor de Intermet), sa aiba studii superioare (55% au absolvit o universitate comparativ cu 36% cat reprezinta procentul celor cu studii superioare din totalul internautilor) si sa aiba o conexiune de tip broadband (77% versus 66% din totalul internautilor).

Studiul a fost realizat in perioada 1-31 august 2006, pe un esantion reprezentativ de 3.001 americani adulti, intrebarile privind informarea in legatura cu subiectele politice fiind puse aproximativ unei treimi din totalul celor chestionati. Marja de eroare este de +/- 3,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri