Reciclarea nu este un lucru bun doar pentru planeta, ci si pentru bugetul companiilor. Apple a facut zeci de milioane de euro din reciclare, conform raportului anual de mediu al companiei, precizeaza Business Insider.com

Apple a prezentat raportul anual de mediu in care a aratat ce cantitati de materiale a putut recupera din produsele lor vechi, mai exact, 27 de milioane kilograme de otel, aluminiu, sticla si alte materiale.

Din aceasta cantitate de materiale face parte si aurul. Apple a obtinut in urma reciclarii aproximativ o tona de aur, care conform pretului actual al pietei, valoreaza in jur de 40 de milioane de dolari.

Sunt sigur ca multi dintre voi nu v-ati fi gandit la faptul ca in componenta smarthphone-urilor voastre exista si aur. Conform unui studiu facut de catre o organizatie, ce se ocupa cu cercetarea in ceea ce priveste materialele folosite in conceperea electronicelor, un smarthpone contine aproximativ 30 de miligrame de aur, in mare parte aflat in placile de circuite si in alte componente interne.

Compania americana se implica destul de serios in reciclarea produselor si tocmai a lansat un robot de ultima generatie ce se va asigura ca nicio componenta de valoare nu va fi pierduta in urma reciclarii. Robotul se numeste Liam si vine ca un raspuns al criticilor care afirmau ca modul de constructie "inghesuit" al smarthpone-urilor create de Apple duce la o reasamblare grea a produselor si de refolosire a componentelor acestora.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Iohannis critica dur bugetul: Nu poate fi executat!