Prin semnarea acestei scrisori de intentie, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei din Romania si Guvernul Provinciei New Brunswick din Canada isi exprima intentia de a consolida cooperarea in vederea identificarii si initierii de proiecte bazate pe modelele promovate cu succes de New Brunswick, conform NewsIn. Semnarea scrisorii de intentie se va face in prezenta primului-ministru al provinciei New Brunswick, Bernard Lord.

„Avand in vedere prioritatile Guvernului Romaniei in domeniul societatii informationale, care se refera, pe de o parte, la dezvoltarea serviciilor publice in format electronic pentru cetateni si mediul de afaceri si, pe de alta parte, la asigurarea accesului la noile tehnologii, prin crearea retelelor electronice ale comunitatilor interconectate din zonele rurale defavorizate, in scopul reducerii decalajului digital, am hotarat sa profitam din plin de experienta candiana pentru a construi proiecte viabile si care sa raspunda nevoilor reale ale cetatenilor”, a declarat ministrul Zsolt Nagy, inaintea desfasurarii evenimentului.

Guvernul provinciei canadiene New Burnswick este un lider recunoscut in oferirea de servicii de tip eGov, in timp ce sectorul educational din New Burnswick este definit prin colaborarea dintre industrie, guvern si sectorul de cercetare-dezvoltare pentru a facilita schimbul de informatii si idei, pentru a crea parteneriate si a distribui bune practici in domeniu. Universitatea din New Brunswick este prima universitate in intregime online, fiind un model in ceea ce priveste educatia pe programele de tip e-learning.