“In Romania, ambitia noastra este sa devenim prima alegere pentru familii si pentru business atunci cand este vorba de servicii convergente fix-mobil”, a afirmat Climoc.

Orange Romania va lansa prima oferta de servicii integrate fix-mobil in cateva orase in urmatoarele saptamani. Intrarea Orange pe piata de telecomunicatii fixe (internet, televiziune si telefonie) vine dupa ce la finalul anului trecut compania a semnat un acord de partajare a retelei cu concurentii de la Telekom.

De altfel, Miroslav Majoros, CEO al Telekom, spunea in urma cu o saptamana ca si Telekom va lansa in mai, iunie primele oferte realizate in urma parteneriatului pe care il are cu Orange.

Telekom si Orange au semnat un acord de partajare a retelei pe cinci ani, prin intermediul acestuia Telekom avand acces la reteaua de internet mobil 3G/4G a Orange, in timp ce Orange are acces la infrastructura de televiziune si internet fix prin fibra optica a Telekom.

Ce vrea Orange pe piata de servicii fixe de telecomunicatii

“Obiectivul nostru, pe o piata in care nu suntem inca- ma refer la cea de operatiuni fixe, este sa avem pana in 2020 macar jumatate din cota de piata pe care o avem pe piata de servicii mobile”, a spus Gervais Pellissier (foto), director executiv pentru operatiunile europene in cadrul grupului Orange.

Citeste si:

Liudmila Climoc va prelua functia de CEO al Orange Romania de la 1 mai, actualul sef, Jean Francois Fallacher urmand sa devina director general al filialei din Polonia a operatorului. Climoc a condus Orange Moldova in ultimii sapte ani, compania fiind cel mai mare jucator pe piata de telecomunicatii din tara vecina, cu o cota de piata de 57%.

Sa te concentrezi pe client nu este doar o filozofie. Este un pilon de crestere

Ea a adaugat ca o alta prioritate pentru ea este mentinerea calitatii retelei, compania concentrandu-se pe dezvoltarea serviciilor 4G de internet mobil.

“Vrem sa ramanem foarte atenti fata de ceea ce isi doresc clientii. Poate acest lucru suna a filosofic, dar este chiar un pilon de crestere in cadrul companiei”, a mai spus Climoc.

Orange Romania este a patra tara ca venituri in cadrul grupului Orange, dupa Franta, Spania, Polonia si la egalitate cu Belgia. Anul trecut compania a avut venituri de 947 milioane de euro.