Ce poti face cand ai nevoie neaparat de niste documente aflate in computerul personal si nu ai acces la acesta? Cu ajutorul unui dispozitiv cat se poate de banal, oricine poate folosi un alt computer ca pe propriul calculator
MojoPac, un nou software lansat de producatorul RingCube Technologies, permite posesorilor unui iPod sa preia controlul asupra unui computer care are ca sistem de operare Windows. In acelasi timp, producatorii de memorii flash precum SanDisk au inceput sa produca dispozitive de marimea unei cartele de interfon care permit stocarea aplicatiilor software sau a documentelor de care nu doresti sa te desparti.

Practic, dispozitivul este conectat la calculator care va rula automat toate aplicatiile salvate pe computerul personal la care accesul este imposibil in acel moment. Astfel, orice posesor al noului gadget poate lucra pe un computer ca si cand ar fi al sau, beneficiand de propriile fisiere.

Pana la sfarsitul lui 2008, oamenii vor instala aplicatii software pe un astfel de dispozitiv in dauna hard disk-ului de acasa, a extimat pentru International Herald Tribune Kate Pumal, directorul executiv al unuia dintre producatorii care au lansat un astfel de driver.

Efectele pozitive ale noii tehnologii sunt nenumarate. Spre exemplu, companiile ar castiga o mai mare flexibilitate a angajatilor, fiecare computer avand instalat doar un sistem de operare in timp ce angajatii ar avea salvate datele proprii pe astfel de dispozitive.

Sistemul MojoPac poate functiona pe orice dispozitiv cu o capacitate de stocare mai mare, care poate fi conectat la un calculator printr-un port USB. Spre exemplu, iPod-urile Apple beneficiaza de o capacitate de stocare de 80GB, fiind astfel compatibile cu produsul RingCube Technologies.

Comercializarea noului sistem se va concentra pentru inceput in special pe consumatori individuali, care isi doresc sa aiba asupra lor fisierele importante folosind un dispozitiv de dimensiuni reduse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri