Google vrea sa blocheze Flash in browser-ul Chrome, facand HTML5 experienta primara, pana in trimestrul al patrulea al anului curent. Exceptii vor face 10 site-uri care vor rula Flash Player-ul Adobe, scrie presa internationala.

Sub planul numit „HTML5 by Default”, browser-ul Chrome va continua sa vina cu Adobe Flash Player, insa prezenta lui nu va fi evidentiata ca „default”, din start. Astfel, daca un site ofera HTML5, aceasta va fi experienta primara. Pentru acele site-uri care au nevoie de Flash, un prompt va aparea in partea superioara a paginii. Acesta va oferi utilizatorilor optiunea de a rula sau nu a intra pe site-urile cu Flash.

„Daca utilizatorii accepta, Chrome va accepta si va refresh-ui pagina”, subliniaza oficialii Google.

Candva esential pentru browsing-ul pe Internet, Flash a fost inlocuit treptat de standardul HTML5, Apple, Google, fiind doi dintre cei mai puternici sustinatori, oferind o experienta media mai integrata si mai rapida, cu un consum mai mic de energie.

Chrome va permite inca acces neingradit la 10 site-uri care folosesc Flash, printre acestea numarandu-se YouTube, Facebook, Amazon sau Mail.ru. Treptat insa, si acestea vor fi scoase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri