Compania germana BenQ Mobile, care detine si Siemens Mobile, va depune cererea de insolventa, in cateva zile, dupa ce corporatia-mama, BenQ, a anuntat ca va inceta sa finanteze aceasta afacere neprofitabila, au anuntat reprezentantii BenQ Mobile.
"Din cauza sistarii sustinerii financiare din partea companiei-mama BenQ si a lipsei de lichiditati, BenQ Mobile va propune intrarea in insolventa, intr-un tribunal din Munchen, in urmatoarele zile", au declarat reprezentantii companiei germane.

BenQ Mobile a anuntat ca 3.000 de angajati din Germania vor avea de suferit si ca soarta altor fabrici BenQ Mobile din lume este incerta. Reprezentantii grupului au mai declarat ca vor incerca sa continue afacerea si ca vor putea cel putin sa plateasca urmatoarele salarii. De asemenea, Ben Q planuieste sa continue productia de aparatura, precum telefoanele mobile, in fabricile din Asia.

Directorul BenQ din Taiwan, K.Y. Lee, a declarat ca, din octombrie 2005, s-a investit un urias capital in filiala germana de telefoane mobile, potrivit NewsIn.

"Cu toate ca am inregistrat progrese in reducerea costurilor si a cheltuielilor, pierderile din ce in ce mai mari au facut inevitabila aceasta decizie", a adaugat acesta.

Grupul din Taiwan a anuntat ca estimeaza ca pierderile sa scada semnificativ, in ultimul trimestru. BenQ a preluat, cu un an in urma, afacerea pentru producerea de telefoane mobile de la conglomeratul german Siemens, alaturi de investitia de 250 de milioane de euro pe care Siemens a oferit-o pentru incheierea intelegerii.

BenQ Mobile a anuntat ca a investit 840 de milioane de euro in producerea de aparate Siemens, de anul trecut pana in prezent. Siemens investise, la randul sau, sute de milioane in aceasta afacere, intr-un efort de a o redresa, aceasta fiind, la un moment dat, a patra din lume ca productie de telefoane mobile.

Aceasta preluare a propulsat compania BenQ, anterior un mic producator de telefoane mobile, in randul primilor zece producatori din lume.

Cu toate acestea, compania a continuat sa piarda din cota de piata si a ajuns la doar 3,2% din piata mondiala. Angajatii germani ai Siemens Mobile au avut locurile de munca asigurate doar pana la jumatatea lui 2006, insa conducerea BenQ si sindicatul IG Metall nu au cazut de acord asupra detaliilor pentru extinderea afacerii, care prevedea si marirea numarului de ore de munca.

"Acesta este semnul unor restructurari, insa BenQ inca are de platit o serie de datorii", a declarat analistul de la Macquarie Securities, Daniel Chang.

Presa germana scria, saptamana trecuta, ca BenQ ar putea vinde filiala pentru telefoanele mobile. De asemenea, compania face demersuri pentru a separa afacerea pentru telefoanele mobile de celelalte afaceri, pentru computere, electronice si electrocasnice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri