Smartphone-urile Andrdoid au o rata de erori mai ridicata decat device-urile concurentilor de la Apple, conform unui nou raport al Blanco Technology Group, citat de Businessinsider.com.

In primul trimestru al anului curent, device-urile Android au inregistrat o rata de erori de 44%, comparat cu 25% pentru iPhone-uri. Erorile au fost prezente in special in Asia, acoperind 55% din crash-urile Android la nivel global, in crestere de la 50% in trimestrul patru din 2015. Europa s-a situat pe locul doi, cu 35% crash-uri si apoi America de Nord, cu 27%.

Device-urile Samsung au cumulat cele mai multe erori (43%), in primul trimestru al anului curent. In particular, Galaxy S6 si S5 au suferit cele mai multe crash-uri de sistem, cu rate de fail de 7% si respectiv 6%. Lenovo K3 Note (6%), Motorola MotoG (5%) si Samsung S6 Active (4%) intregesc top 5 device-uri cu Android. Au fost descoperite 74% de aplicatii care crashuiesc, pe Android.

De partea cealalta, iPhone 6 si 5S au inregistrat cele mai multe crash-uri dintre iPhone-uri, acoperind 25% si respectiv 17% din total. Desi aceste ponderi pot parea mai mari decat cele Android, acest lucru se datoreste faptului ca sunt mult mai putine device-uri iOS decat Android.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri