Posta Romana a lansat o aplicatie mobila pentru platformele Android si iOS, care ofera acces rapid si direct la cele mai importante servicii online ale operatorului national de servicii postale. Serviciul este gratuit si poate fi descarcat direct din magazinele virtuale ale dispozitivelor mobile.

Cu ajutorul aplicatiei “Posta Romana Mobil”, clientii pot verifica statusul trimiterilor postale inregistrate cu Track&Trace, pot afla orice cod postal, pot cauta un oficiu postal dupa mai multe criterii (din localitate, din apropiere, dupa denumire, oficii PostCollect, etc). De asemenea, utilizatorii noii aplicatii mobile pot calcula tarifele pentru serviciile postale, pot trimite bani cu E-mandat (plata online) sau isi pot face abonamente de presa.

"Avand in vedere ca circa 30% din traficul total de pe site-ul Postei Romane provine de pe dispozitive mobile (smartphone si tablete), ne-am gandit sa venim in intampinarea clientilor cu aceasta aplicatie, pentru a le facilita accesul cu usurinta la informatii. „Posta Romana Mobil” a fost realizata intern utilizand o platforma flexibila de tip "do your own app" si utilizeaza bazele de date ale site-ului, impachetate intr-o interfata simpla si extrem de intuitiva", a declarat Alexandru Bratianu, sef departament marketing.

“Posta Romana Mobil” mai ofera si alte facilitati, cum ar fi: accesarea modulului business AWB Posta Romana - aplicatie care permite gestionarea online a trimiterilor postale si conectarea cu pagina de Facebook “Postasul Digital” - unul dintre serviciile online ale Postei Romane, care pune cititorii la curent cu ultimele stiri si informatii referitoare la activitatea companiei.

Posta Romana este o companie nationala infiintata conform Legii 31/1990, si nu o institutie publica. Ea functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi formeaza singura veniturile din contracte comerciale si, prin urmare, se autofinanteaza.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri