Noi rechemari de acumulatori marca Sony

Problemele cu bateriile litiu-ion produse de grupul japonez Sony Corp. s-au agravat vineri dupa ce grupul Toshiba Corp. s-a alaturat altor mari producatori de calculatoare personale, percum Dell Inc., Apple Computer Inc. si Lenovo, care au retras de pe piata mai multe milioane de acumulatori produsi de Sony din cauza riscurilor de supraincalzire, informeaza Rompres.

Toshiba a precizat ca va retrage de pe piata 830.000 de acumulatori produsi de Sony pentru computerele de tip notebook Dynabook, Qosmio, Satellite Portege si Tecra. Toshiba devine astfel primul producator japonez care retrage de pe piata acumulatorii litiu-ion furnizati de Sony. Saptamana trecuta, Toshiba a anuntat retragerea altor 340.000 de baterii pentru computerele de tip notebook, insa din cauza altei probleme decat cea legata de supraincalzirea acumulatorilor produsi de Sony.

Joi seara companiile Lenovo Group Ltd. (al treilea producator mondial de PC-uri) si IBM au anuntat ca recheama peste 500.000 de acumulatori Sony pentru computere de tip notebook, dupa ce au primit o serie de informatii potrivit carora un computer care utiliza un acumulator litiu-ion produs de Sony a luat foc pe aeroportul international din Los Angeles. Retragerea afecteaza 168.500 de baterii vandute in SUA si 357.500 baterii vandute la nivel international.

Aceste doua anunturi constituie cel mai recent episod dintr-o serie mai larga de probleme cu care s-a confruntat compania japoneza Sony in ultimul timp. In luna august, gigantii Dell si Apple au anuntat ca vor rechema aproape sase milioane de baterii pentru notebookuri produse de Sony.

La acea data Sony a estimat ca rechemarile anuntate de Dell si Apple vor costa aproximativ 20-30 miliarde de yeni (170 - 255 milioane de dolari), adica aproximativ un sfert din profitul net estimat de Sony pentru anul fiscal curent, aprilie 2005-martie 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri