Grupul Yahoo Inc. a cazut de acord cu firma Hewlett-Packard Co. privind introducerea motorului de cautare Yahoo precum si a altor servicii in cadrul sistemelor de operare a calculatoarelor HP comercializate in Statele Unite si Europa, a precizat compania de software.

Compania Yahoo a precizat ca grupul producator de calculatoare HP a fost de acord sa introduca un motor de cautare pe internet Yahoo/HP Internet in cadrul sistemelor de operare instalate pe calculatoarele HP si ca acesta sa devina serviciul de baza in ceea ce priveste cautarea pe internet in cadrul viitorului program Internet Explorer 7, dezvoltat de Microsoft, instalat pe calculatoarele HP. Purtatoarea de cuvant a Yahoo, Kelly Delaney, a declarat conform NewsIn ca detaliile financiare ale acestui acord nu vor fi dati publicitatii.

Grupul Yahoo se afla in concurenta directa cu Google Inc. pentru a castiga pozitii de exclusivitate a serviciilor proprii in cadrul viitoarelor produse ale principalilor producatori de software si hardware. Piata asteapta lansarea unei noi versiuni a principalului browser internet, produs de compania Microsoft, Internet Explorer 7. Acordul dintre Yahoo si HP ofera clientilor HP acces direct la motorul de cautare Yahoo, precum si la serviciile de e-mail, stiri si informatii financiare.

Compania rivala Google Inc. a semnat o serie de acorduri cu principalul producator de calculatoare din Statele Unite, Dell Inc. cu producatori de software precum Adobe Systems Inc., Intuit Inc. si companii media precum News Corp. dar in ultimul timp Yahoo a trecut printr-o perioada benefica, semnand acorduri cu productorii de calculatoare Acer Inc. si Hewlett-Packard Co.

Grupul Acer este cel de-al patrulea producator mondial de laptopuri, principalul furnizor de calculatoare de acest tip din Europa si al treilea din Asia.

In mod similar, Yahoo a semnat deja acorduri pentru introducerea motoarelor de cautare pe internet cu principalii operatori de telecomunicatii din Marea Britanie, Canada si Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri