ENEA, companie suedeza specializata in solutii software pentru echipamente de retea, a deschis primul sau centru din afara Bucurestiului, in cladirea United Business Center (UBC) 3 din ansamblul Palas Iasi, unde va recruta peste 100 de specialisti, pentru posturile de software developer si tester manual sau automat.

Compania ENEA se afla in ansamblul Palas de la finalul anului 2015, atunci cand a inaugurat primul sau centru de cercetare si dezvoltare din afara Bucurestiului, in cladirea de birouri United Business Center 3.

„Am ales Iasiul datorita potentialului pe care il are pe piata de IT din regiune. Stim cu totii ca Iasiul este unul dintre cele mai mari centre universitare si, mai ales, unul cu traditie. a declarat Valentin Picos, office manager ENEA in Iasi.

Furnizorul global de software pentru domeniile telecomunicatii, aviatic, auto si medical are in plan extinderea centrului din cladirea UBC 3, acolo unde vor lucra peste 100 de angajati.

ENEA este o companie de dezvoltare si cercetare software, cu sediul central in Stockholm (Suedia), care activeaza in sfera tehnologiilor de comunicatii. Cu peste 40 de ani de experienta, ENEA este specializat in platforme software cu cerinte extreme de performanta si stabilitate, in special datorita expertizei acumulate in ceea ce priveste sistemele de operare in timp real (RTOS) si middleware.

Verticalele industriale pe care ENEA le are in vedere pentru dezvoltarea produselor si serviciilor sale sunt industriile si infrastructura de telecomunicatii, tehnologie medicala, productie auto, militara si aviatica.

Pe segmentul office, grupul Iulius a dezvoltat la nivel national proiectul United Business Center, care include aproximativ 80.000 mp de birouri clasa A in operare, la Iasi si Cluj-Napoca, si alti 131.000 mp in constructie, la Timisoara.

In ansamblul Palas Iasi, compania are cinci cladiri de birouri operationale, unde lucreaza aproximativ 4.800 de persoane. In prezent, grupul Iulius are in derulare in ansamblul Palas lucrarile de amenajare a cladirii United Business Center 5, care urmeaza a fi inaugurata in acest an.

Totodata, in toamna 2015, in proximitatea Iulius Mall Timisoara, au demarat lucrarile la cel de-al doilea ansamblu multifunctional din reteaua grupului de companii Iulius, o investitie de peste 220 milioane de euro. Openville va include, pe langa functiunile de retail, parc si entertainment, sapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania (155 m si 27 etaje).

Principalii concurenti ai Iulius Group, companie detinuta de catre omul de afaceri Iulian Dascalu, sunt NEPI, Genesis Development, Immofinanz sau Globalworth (Ioannis Papalekas).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri