Volumul pietei de echipamente de retea (routere, range extendere, adaptoare powerline) a fost de 950.000 de unitati in 2015, urmand ca anul acesta, cel mai probabil, sa depaseasca 1 milion de unitati, conform oficialilor TP-Link, unul dintre cei mai mari jucatori pe aceasta piata.

Conform propriilor estimari, compania a livrat 600.000 de unitati in 2015, avand deci circa 60% cota de piata. Pentru anul in curs, compania estimeaza o crestere de 10% a livrarilor proprii, ca volum si ca valoare, si o crestere similara pentru piata.

„Cel mai bine vandut produs de la TP-Link este TL-WR841N, un model N300, adica asigura o viteza pe wireless de pana la 300Mbps. Este primul router TP-Link localizat si in limba romana si singurul pentru care se ofera trei ani de garantie, avand un pret recomandat 89 de lei”, spun, pentru wall-street.ro, reprezentantii companiei.

Anul acesta, pentru TL-WR841N, compania se asteapta la 200.000 de unitati livrate.

Compania a prezentat recent varful de gama al companiei, cu o tehnologie de patru ori mai rapida decat AC. Produsul, Talon AD7200 este marketat ca fiind cel mai rapid router produs vreodata, capabil de viteze de transfer al datelor de pana la 7,2Gbs. Routerul se bazeaza pe standardul 802.11ad care utilizeaza, in premiera, banda de 60Ghz pentru transferuri de pana la 4,6Gbs, alaturi de benzile standard de 2,4Ghz care asigura 800Mbps, respectiv 5Ghz, ce permite o viteza de pana la 1733Mbps. Pretul va fi de circa 1.200 de lei si va deveni disponibil pana la finalul anului in curs.

Principalii concurenti ai TP-Link sunt Asus, D-Link sau Linksys.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri