Unul dintre sfaturile „de capatai” pe care Facebook le ofera utilizatorilor este acela de a nu folosi aceeasi parola la multiple conturi de pe Internet. Macar de ar fi urmat acest sfat si Mark Zuckerberg, CEO si cofondator al companiei.

Conturile de Twitter si Pinterest ale lui Zuckerberg au fost hack-uite recent, deoarece CEO-ul celei mai mari retele sociale din lume a folosit aceeasi parola pentru ambele, conform unei persoane familiare cu situatia. Parola a fost gasita luna trecuta intr-o baza masiva, de 100 de milioane de username-uri, furate in 2012 de pe LinkedIn, scrie WSJ.com.

Pe langa aceasta baza de date de 100 de milioane de conturi, tot recent au fost sustrase 360 de milioane de adrese de eMail si parole de pe MySpace. Aceste parole pot fi folosite de hackeri incercand sa sparga alte conturi ale unor personalitati – reusind in situatia lui Zuckerberg.

CEO-ul gigantului american nu a avut de suferit mult(e) de pe urma hack-ului, atacatorul nefacand decat sa posteze pe Twitter parola folosita de Zuckerberg – si anume, extrem de nesigura „dadada”. Desi este rusinos, Zuckerberg nu este un utilizator fervent de Twitter, transmitand doar 19 mesaje, cel mai recent din 2012.

De asemenea, pentru o scurta perioada, duminica, pagina Pinterest a lui Zuckerberg transmitea “Hacked by OurMine Team”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri