BRD Societe Generale si Gecad ePayment International au lansat luni serviciul comun BRD ePayment si au anuntat incheierea unui parteneriat strategic pentru dezvoltarea comertului electronic si promovarea acestei modalitati de plata atat in randul comerciantilor cat si al cumparatorilor.
"Obiectivul parteneriatului este furnizarea unei solutii complete de comert electronic, solutie stabila, sigura si eficienta care sa incurajeze companiile romanesti care doresc sa isi inceapa activitatea comerciala online sau sa dezvolte operatiuni deja existente", a declarat Radu Georgescu, presedintele grupului Gecad.

Prin acordul anuntat astazi, BRD si Gecad se angajeaza sa gestioneze in comun contractele de amploare in domeniul comertului electronic, asigurand pe langa solutia tehnica de procesare a platilor electronice si servicii de consultanta.Un al doilea obiectiv al parteneriatului este derularea unor proiecte comune de informare a publicului , comercianti si cumparatori deopotriva, asupra beneficiilor tranzactiilor online.

"Comerciantii care vor alege solutia comuna BRD ePayment vor plati un comision de 4,5% din valoarea tranzactiilor procesate, o taxa de 200 de euro pentru instalarea platformei tehnice, si un abonamet lunar care se va stabili in functie de marimea comerciantului", a declarat Geo Bavro, director de marketing in cadrul BRD.

"Companiile mici si mijlocii pot gasi in aceasta solutie de plata posibilitatea de a dezvolta afacerea pe segmente de nisa" a completat acesta referinduse la accesibilitatea si simplitatea instalarii si utilizarii noii solutii de procesare a platilor electronice.

In acest moment in Romania exista peste opt milioane de carduri bancare emise, peste 600 de magazine online iar numarul utilizatorilor deInternet a depasit sase milioane, conform datelor oferite de cele doua companii.

"Principala problema a comertului electronic in Romania este una de incredere si consideram ca derularea unor campanii sustinute de informare dar mai ales posibilitatea efectuarii online a platilor redundante cum ar fi impozitele, diverse facturi si abonamente , vor contribui decisiv la cresterea nivelului de incredere si de acceptare a acestei modalitati de plata", a mai declarat Radu Georgescu.

Specialistii Gecad estimeaza ca valoarea tranzactiilor online prin card bancar va depasi anul acesta zece milioane de euro, cu o crestere de 25% fata de anul trecut. Ei se mai asteapta ca numarul magazinelor online sa treaca de 800 pana la sfarsitul anului.

Oficialii Gecad estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de trei milioane de euro, dupa ce in 2005 cifra de afaceri a companiei a fost de 100.000 de euro, cresterea fiind exlicata in primul rand de cresterea valorica a tranzactiilor procesate prin platforma de comert electronic Gecad E-payment, solutie care detine o cota de 70% din volumul total al tranzactiilor online din Romania.

BRD Societe Generale este listata la Bursa de Valori Bucuresti din 2001, iar actiunile sale sunt tranzactionate la prima categorie a acesteia. Banca detinea active in valoare de 22,3 miliarde lei (6,24 miliarde euro) la jumatatea acestui an si controla 15,48% din piata bancara romaneasca dupa acest criteriu si o cota de 20% din tranzactiile online procesate in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri