Produsul, denumit Remote XT, dupa compania care l-a creat, este proiectat pentru aplicatiile pe telefoane cu functii multiple. Acest dispozitiv are ca tinta primara partea superioara a pietei, in special utilizatorii din clasa business, care ar putea detine date confidentiale, precum mail-uri, pe telefoanele mobile.

"Prin blocarea accesului la telefoanele mobile, pentru oricine altcineva decat utilizatorul de drept, telefoanele vor deveni nefolositoare altora si acest lucru va determina inchiderea definitiva a pietei de telefoane furate", a declarat directorul Remote XT, Mark Whiteman.

Cu ajutorul pachetulului de securitate Remote XT, care ii va costa pe abonati aproape zece lire pe luna, un semnal este trimis telefonului imediat ce acesta a fost declarat ca furat. Ca urmare, toate datele din telefon, precum numere de telefon, mailuri sau imagini sunt sterse, iar alarma se declanseaza.

Pana in prezent, companiile de telefonie mobila puteau deconecta telefoanele furate, insa nu puteau preveni accesul la datele din acele telefoane. Programul disponibil pe acest tip de telefoane mobile poate fi folosit, de asemenea, la scanarea impotriva virusilor, in conditiile in care ultimele generatii de telefoane mobile dispun de optiuni similare celor accesibile pe laptop-uri.

Un numar de aproximativ 700.000 de telefoane mobile sunt declarate furate in fiecare an, cu toate ca o mare parte dintre acestea sunt pierdute sau nu au dispozitive sofisticate, care inglobeaza aplicatii precum accesul la internet sau navigarea GPS.