Majoritatea oamenilor vor gadgeturi noi, insa adevarul despre produsele resigilate i‐ar putea determina sa isi schimbe parerea. Laptopurile, telefoanele mobile si celelalte produse electronice resigilate sunt produsele care au fost deschise din diverse motive, cum ar fi fotografierea lor, testarea lor sau prezentarea lor in magazin, dupa care au fost reambalate si scoase la vanzare.

Care sunt motivele pentru care un produs este desigilat

Produsele electronice sunt desigilate din urmatoarele motive:

1. Pentru a fi expuse in showroom;

2. Pentru a fi fotografiate si documentate, in vederea punerii la vanzare pe site;

3. Pentru a fi testate de tehnicienii comerciantului;

Citeste si:
Gadgeturi smart pentru o casa inteligenta
Gadgeturi smart pentru o casa...

4. Pentru a fi sigilate in mod corespunzator, mai ales atunci cand transportul produsului s‐a realizat in conditii precare sau incorecte;

In categoria produselor resigilate intra si gadgeturile trimise retur de catre clientii nemultumiti din diferite motive.

In mod surprinzator, doar 5% dintre produsele returnate au defecte, conform accenture.com.

Care sunt avantajele achizitionarii produselor resigilate

1. Pretul

Principalul avantaj al achizitionarii produselor resigilate este pretul. Spre exemplu, un smartphone nou, de ultima generatie, poate costa in magazin peste 3.000 de lei, in timp pretul pentru acelasi model, insa resigilat, poate fi de 1.500‐2.000 de lei. In cazul gadgeturilor, reducerile de preturi pot fi de pana la 50%. Spre exemplu, aceste telefoane resigilate au preturi derizorii prin comparatie cu modelele noi, desi beneficiaza de garantie, au fost testate de tehnicieni, sunt impecabile si sunt la fel de performante ca cele noi.

Citeste si:
Black Friday de vara: Gadgeturi pentru casa ta
Black Friday de vara:...

2. Calitatea si functionalitatea

Produsele resigilate vin la pachet cu un mare avantaj fata de cele care sunt vandute ca produse desigilate, si anume faptul ca au fost verificate de catre expertii comerciantului respectiv inainte de resigilare. Specialistii garanteaza, astfel, functionarea perfecta a gadgetului respectiv. Produsele resigilate sunt, astfel, printre produsele verificate de doua ori de catre tehnicieni: o data la prima sigilare si a doua oara la a doua sigilare, conform consumerreports.org.

3. Garantia

Toate produsele resigilate beneficiaza de garantie din partea comerciantului, noteaza moneycrashers.com. Acest lucru este linistitor pentru persoanele care se intreaba: „Daca produsul este stricat sau deteriorat?”.

4. Posibilitatea de a fi returnate

La fel ca produsele noi, si produsele resigilate beneficiaza de posibilitatea returului, in cazul in care cumparatorul nu este multumit de achizitia facuta si considera ca a platit pentru altceva.

Citeste si:
Telefoane resigilate: reduceri mari pentru produse ca noi
Telefoane resigilate:...

Cateva sfaturi utile legate de cumpararea gadgeturilor resigilate

Fii atent la politicile de returnare. Posibilitatea de a returna produsul in cazul in care nu esti multumit de el este foarte importanta, conform cheatsheet.com. In timp ce unele companii ofera o perioada de pana la 90 de zile zile in care produsul poate fi returnat, alte companii nu permit returnarea produselor, chiar daca acestea au, totusi, anumite defecte.

Fii atent la durata garantiei. Perioada de garantie este foarte importanta in cazul tuturor produselor electronice, nu doar in cazul celor resigilate. Cu cat un gadget are o perioada de garantie mai mare, cu atat poti fi mai sigur ca produsul va corespunde asteptarilor tale si esti acoperit fata de eventualele defectiuni care pot aparea pe parcurs.

Cumpara de la magazine in care ai incredere. Pe internet exista sute de magazine online care vand produse electronice si produse resigilate, insa doar unele dintre ele sunt demne de increderea cumparatorilor. Cumpara produse comercializate de un brand serios pentru a fi sigur de calitatea gadgeturilor si de seriozitatea serviciilor companiei respective.

Foto: shutterstock.com/ Syda Productions/GaudiLab/djile


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mazda MX-30, costa de la 33.900 euro