Microsoft Romania anunta numirea Gabrielei Matei in functia de general manager incepand cu 1 iulie 2016. Ea il va inlocui pe Kostas Loukas, care preia un nou rol in cadrul organizatiei Microsoft din Europa Centrala si de Est (CEE). In noua sa functie, Gabriela va raporta Presedintelui Microsoft CEE, fiind totodata membru al Board-ului Executiv al Europei Centrale si de Est.

Incepand din ianuarie 2014, Gabriela a condus operatiunile Microsoft Romania pentru segmentul firmelor mici si mijlocii, precum si ecosistemul de parteneri prin care Microsoft isi valorifica oferta pe piata locala, ecosistem care inglobeaza in prezent peste 1700 de parteneri activi. Intre anii 2012 si 2014, in calitate de cloud director, a pus la punct si a implementat strategia de cloud a Microsoft Romania, influentand pozitiv atat rezultatele companiei, cat si impactul tehnologiei in piata locala. Inainte de a se alatura Microsoft Romania, Gabriela a lucrat pentru Vodafone Romania peste 15 ani, unde a avansat pana la functia de Chief Commercial Officer, Enterprise Unit, fiind membru al Board-ului Vodafone Romania. Gabriela Matei este absolventa a Universitatii Politehnice din Bucuresti.

Gabriela Matei a spus: “Sunt onorata de aceasta oportunitate. Traim vremuri extrem de interesante, cand lumea si chiar viata noastra capata noi dimensiuni prin intermediul tehnologiei, care are impact direct in modul in care muncim, in care comunicam si abordam provocarile viitorului. La Microsoft, avem privilegiul nu numai sa asistam la transformarea digitala, ci sa fim un motor important al acesteia, impreuna cu partenerii si clientii nostri. Personal, am vazut in ultimii ani exemple extraordinare de companii mici sau mijlocii pe care tehnologia le-a dus cu adevarat la un alt nivel si cred sincer in faptul ca mediul de afaceri este motorul principal pentru dezvoltarea unei tari. Noul rol imi va oferi noi posibilitati de a contribui la accelerarea strategiei Microsoft in Romania si am incredere in impactul pe care tehnologia il poate avea in cresterea competitivitatii mediului de afaceri romanesc.”

Gabriela Matei preia functia de la Kostas Loukas, care a condus Microsoft Romania in ultimii trei ani. In mandatul sau Microsoft Romania a cunoscut o crestere de 22%, mult peste ratele de crestere ale pietei, segmentul de consumer fiind principalul contribuitor la aceasta crestere. Mai important, veniturile generate de Cloud s-au triplat, iar contributia acestuia la cifra de afaceri a companiei a crescut de la cateva procente la 30%.

Incepand cu 1 iulie, Kostas Loukas va prelua rolul de general manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrala si de Est.

Citeste si:
BMW Group Romania are un nou CEO
BMW Group Romania are un nou CEO


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Schneider Electric are un nou director general