Presedintele Romexpo, George Cojocaru a spus ca tehnologia din Romania se afla intr-un proces de evolutie, dar momentan, este una neperformanta , potrivit declaratiilor facute la deschiderea Targului International Tehnic Bucuresti
"Realitatea este ca, inainte de 89, Romania a avut mari deficiente in tehnologie, dupa care a urmat o perioada de tranzitie si sunt numai cativa ani de cand au inceput preocuparile pentru tehnologie si pentru introducerea de tehnologie in Romania", a explicat presedintele Romexpo, George Cojocaru pentru NewsIn, la deschiderea Targului International Bucuresti (TIB).

Afirmatiile sale au fost o replica la remarca presedintelui Traian Basescu, care a deschis luni, targul, ca Romania "intra cu un handicap mare in UE", din punct de vedere al performantei industriale si al economiei. "Nu e un proces terminat, e un proces in evolutie", a spus Cojocaru despre dezvoltarea tehnologiei din Romania. "Spre deosebire de editiile trecute, sectorul de masini-unelte a crescut foarte mult (...) lucru care arata o tendinta in ceea ce priveste sectorul de masini unelte", a adaugat el.

"Integrarea in Uniunea Europeana este cu totul altceva decat efortul de intrare in UE, este o integrare in care tehnologia, societatea informationalizata si cunoasterea au un rol decisiv alaturi de politicile guvernamentale adecvate derulate intr-un stat alert", a spus Basescu in deschiderea TIB. El a explicat ca de la 1 ianuarie 2007 incepe proba de foc a economiei romanesti, aceea de a face fata competitiei, cu reguli bine definite in care nimeni nu iarta pe nimeni.

Dupa discursul din deschiderea targului, presedintele Romaniei a taiat panglica TIB si a vizitat targul, insotit de excorta, jurnalisti sau fotografi. Presedintele a vizitat cateva standuri, a vorbit cu expozantii, a dat mana cu ei, a primit pliante de la firmele expozante, a facut poze cu acestia, dar si cu mascota firmei Michelin. La salonul Inventika, expozantii s-au intrecut sa-i povestesca presedintelui despre inventiile realizate.

TIB 2006, aflat la cea de-a doua editie, este ultimul targ organizat la Bucuresti, ca stat in afara UE, a spus Basescu. "El ofera dincolo de placerea de a vizita o expozitie tehnica, posibilitatea unui moment de reflexie legat de tipurile de tehnologie care intra in Romania", a explicat Basescu. Presedintele a recomandat firmelor romanesti sa aiba grija in achizitia tehnologiilor si sa fie "de varf" pentru ca "daca tot cheltuiesc bani pentru dotare, s-o faca la cel mai inalt nivel".

La Targul Tehnic International Romexpo, TIB, de la Romexpo au expus tehnologii de ultima ora circa o mie de expozanti, dintre care peste sase sute au fost firme romanesti si mai mult de trei sute firme din stainatate, din 26 de tari precum Germania, Franta, Italia, Elvetia sau Marea Britanie.

TIB se desfasoara intre 3 si 7 octombrie iar in paralel se desfasoara targul Inventika si mai multe forumuri si conferinte. Pretul unui bilet de intrare este de 6 lei, iar programul de vizita al expozitiei este intre 10.00 si 18.00.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri