Gigantii IT Google, care detine platforma video Youtube, si Facebook, ale caror platforme de pe internet sunt frecvent folosite pentru a viziona continut video, au inceput in mod discret sa foloseasca aplicatii care inlatura automat materialele cu continut extremist postate prin site-urile lor, potrivit Reuters, care citeaza surse avizate, scrie News.ro.

Masura reprezinta un mare pas inainte pentru companiile din sectorul IT, care incearca sa elimine propaganda extremista pe pe platformele lor online. In plus, companiile din domeniu sunt sub presiunea guvernelor din intreaga lume, intr-o perioada in care atacurile extremiste sunt in crestere, din Siria sau Belgia pana in Statele Unite.

YouTube si Facebook se numara printre companiile care folosesc sisteme care blocheaza sau inlatura rapid continutul video postat de Statul Islamic sau de alte organizatii extremiste, au precizat sursele citate de Reuters. Initial, tehnologia folosita acum impotriva propagandei extremiste a fost dezvoltata pentru a identifica si inlatura continut protejat prin drepturi de autor pe platformele video.

Aplicatiile cauta "amprentele" digitale unice pe care companiile IT le ataseaza materialelor video si permit inlaturarea rapida a continutului care contine amprentele respective. Aceste sisteme vor descoperi incercarile de a posta din nou online un material deja identificat ca fiind extremist, dar nu blocheaza automat un material postat pentru prima data.

Companiile IT nu au confirmat, deocamdata, folosirera unor aplicatii pentru blocarea continutului extremist, dar mai multe persoane familiare cu noua tehnologie afirma ca materialele video postatev pentru prima data pot fi verificate intr-o baza de date care include continut interzis si se poate descoperi, astfel, daca incita la violenta. Sursele nu au putut preciza cate materiale video au fost deja identificate si eliminate pentru continut extremist

Sursa foto: Twin Design/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri