Nu v-am putea invinovati daca ati crede ca telefonul indian de 4$ este imposibil de produs si vandut la acest pret. Cu toate acestea, el exista si, conform presei internationale, Freedom 251 (nume bazat pe pretul in rupii) va incepe sa fie livrat pe 30 iunie.

Prima cantitate care urmeaza a fi distribuita retailerilor este de 200.000 de unitati. Hardware-ul, dupa cum va puteti imagina, nu este performant – un telefon de 4 inci cu rezolutie de 960x540, un procesor quad core modest de 1,3 Ghz, 1Gb memorie cu posibilitatea de a extinde la 8 Gb, camera verso de 8 MP si o camera frontala de 3,2 megapixeli. Telefonul ruleaza Android 5.1 in loc de 6.0. Practic, pretul este punctul de vanzare.

Telefonul, vandut pe pierdere

Desi este un produs tangibil, CEO-ul companiei care il produce, Ringing Bells, recunoaste ca firma pierde bani la fiecare telefon, in loc sa castige, insa spera sa recupereze prin volume foarte mari. In prezent, Ringing Bells nu a oferit telefonul in teste catre media.

Daca pariul se dovedeste a fi castigator, ar putea schimba piata locala de telefoane. Chiar si cel mai ieftin telefon de pe piata indiana reprezinta, in prezent, o cheltuiala prea mare pentru multi indieni, in special din zonele rurale. La 4$ insa, si l-ar putea permite oricine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri