Grupul Canon Inc. a declarat joi ca va incepe din 2008 productia in serie a televizoarelor ultra-plate, cu un consum redus de energie, in ciuda estimarilor conform carora reducerile de pret ce au afectat sectorul televizoarelor plate ar afecta procesul de inovatie tehnologica, informeaza NeswIn. Presedintele acestui joint venture, Kazunori Fukuma, a precizat ca productie televizoarelor ultra-plate va incepe la sfarsitul anului 2007, dar productia in serie nu va demara inainte de inceputul anului 2008.

Canon si Toshiba au declarat in martie ca vor intarzia lansarea televizoarelor cu ecran ultra-plat cu mai mult de un an pentru a imbunatati competitivitatea acestui model de televizoare dupa ce piata a suferit scaderi mult mai accentuate decat era prevazut.

Analistii sunt ingrijorati ca ritmul de scadere a preturilor pentru televizoarelor cu ecran plat precum si supraproductia ecranelor cu plasma sau LCD ar putea afecta succesul comercial al noului model dezvoltat de Canon.

In 2004, grupurile Canon si Toshiba Corp. au pus la punct o operatiune tip joint venture pentru a produce ecrane speciale, care sunt mult mai subtiri si consuma mai putina energie electrica decat modelele cu cristale lichide (LCD) sau plasma, care pana in acest moment reprezinta principalele modele tehnologice folosite pentru televizoarele cu ecran plat.

Dar preturile in scadere ce au afectat sectorul televizoarelor cu ecran plat prezinta un risc suplimentar in calea impunerii pe piata a acestui nou tip de ecran dezvoltat de Toshiba si Canon, fezabilitatea comerciala reprezentand inca o necunoscuta.