Romania cu internet excelent a fost de mandrie. Insa acea epoca incepe sa apuna. Romania sta bine, dar alte tari investesc tot mai mult in avans, conform Adevarul.

„Daca ne uitam la primele 10 tari (n.r.: din topul FTTH), obser¬vam ca multe sunt din estul Europei. Asta pentru ca aceste tari investesc direct in fibra optica si nu aleg sa mearga pas cu pas, trecand prin infrastructura de cupru si apoi la cele mai noi tehnologii. Aceste state investesc in tehnologie «fiber to the home»“, a declarat Karin Ahl, presedinte Consiliul European FTTH, in cadrul conferintei de resa sustinute in Varsovia, Polonia, in 2015. In urma cu un an, Romania era mai sus in ceea ce priveste adoptia internetului prin fibra optica direct in locuinta.

Statisticile aratau ca pentru 2016, aproape de 27,5% din conexiunile la internet din Romania se realizeaza prin fibra optica spre bloc sau casa, pe cand in 2014 procentul era la putin peste 1%. Avansul imens intre 2014 si 2015 a fost franat putin, iar, conform ultimelor cifre, aproximativ 11% din oameni au fibra optica direct in casa. Astfel, la nivel mondial in topul FTTH, Romania e pe locul 14. Aceste date au fost comunicate in februarie, nu sunt esentiale decat in urmatorul context pornit de o analiza a companiei Akamai.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri