Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, si operatorul de telefonie mobila Orange, divizie a grupului francez de telecomunicatii France Telecom, au semnat un acord de colaborare referitor la livrarea de telefoane mobile personalizate pentru Orange si consolidarea rolului ocupat de terminalele S60 in portofoliul de produse Orange.

Grupul finlandez a precizat ca acordul de colaborare va contribui la cresterea numarului de telefoane mobile inteligente Orange care utilizeaza sistemul de operare Symbian S60, informeaza Rompres. in plus, Nokia a dezvaluit ca intentia acordului este crearea unor programe software specifice pentru Orange, acest lucru ajutand operatorul de telefonie mobila sa accelereze procesul de personalizare a terminalelor mobile care le ofera clientilor sai.

Sistemul de operare Symbian S60 este utilizat de majoritatea telefoanelor mobile inteligente din lume, permitand acestor terminale sa ruleze aplicatii similare cu cele utilizate pe un calculator personal. Pana acum, Nokia a livrat peste 70 milioane telefoane mobile echipate cu sistemul de operare S60.

Orange are 149 de milioane de utilizatori pe cinci continente. in Romania, divizia Orange Romania este lider de piata cu 7,2 milioane de clienti la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului 2006. La sfarsitul anului 2005, Orange Romania a avut o cifra de afaceri de 870 milioane euro si 6,8 milioane clienti, inregistrand cea mai mare crestere a bazei de abonati si venituri dintre operatorii din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri