Compania producatoare a motorului de cautare Google a anuntat ca va lansa o campanie mondiala impotriva analfabetismului cu ocazia deschiderii Targului de Carte din Frankfurt, deschizand un site destinat excusiv invatamantului.

Google a creat un site pe internet, disponibil in engleza si germana, "destinat profesorilor, organizatiilor educationale si tuturor celor interesati de invatamant si promovarea lecturii", a precizat Google Inc. Proiectul este dezvoltat in cooperare cu organizatia UNESCO si sustinut de LitCam (Literacy Campaign, o campanie privind educatia si alfabetizarea lansata de organizatorii targului de la Frankfurt), informeaza NewsIn.

Site-ul ofera informatii privind initiativele legate de acest subiect lansate in lume, permite consultarea de carti sau studii universitare sau chiar a unor filme educationale, precum si serviciilor tip blog (jurnale online) ale Google privind analfabetismul.

Mai mult de un miliard de persoane din lume, peste varsta de 15 ani, sunt analfabete, conform studiilor conduse de UNESCO. Targul de la Frankfurt reprezinta unul dintre cele mai mari reuniuni a principalelor edituri ale lumii.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »