Preluarile asa numitelor \"retele de cartier\" de catre marii operatori de date de calibrul RCS&RDS au adus schimbari si in componenta consiliului director al Interlan, asociatia micilor furnizori de internet, a declarat directorul de marketing, Nicolae Duicu.
Interlan, asociatia micilor furnizori de internet, sau a "retelelor de cartier" din Bucuresti, si-a schimbat consiliul director in urma achizitionarii de catre operatorul de date si voce RCS&RDS a unor companii membre, a explicat Duicu, citat de NewsIn.

in urma tranzactiilor cu grupul RCS&RDS adunarea generala a retras calitatea de membru Interlan firmelor BNet, RTA, SMN si Hifilan. Totodata a fost validat si noul consiliu director si presedintele asociatiei in persoana lui Aurelian Stancu de la furnizorul de servicii internet DCN.

Serviciile de furnizare de internet de banda larga pentru utilizatorii individuali au crescut anul trecut cu o rata de aproximativ 900%, iar numai in Bucuresti, retelele de cartier controleaza o cota de piata de aproximativ 13%. O asemenea crestere a atras atentia marilor furnizori de servicii internet care, in special RCS&RDS, au inceput sa achizitioneze astfel de retele.

Desi compania RCS&RDS a fost acuzata de practici neloiale in achizitionarea micilor retele, Duicu a opinat ca "aceasta competitie intre retelele de cartier si marii furnizori de internet nu este un razboi pe viata si pe moarte; cresterea pietei presupune si crestere in diversitate, iar retelele de cartier ofera servicii alternative cu suport tehnic si mentenanta mai rapide, dar si cu viteze mai mari ale transferurilor de fisiere."

Problemele legate de plata drepturilor de autor la transferurile de fisiere "nu incumba furnizorilor de servicii internet ci doar utilizatorilor individuali in computerele carora noi nu putem intra", a tinut sa precizeze Duicu.

Investitia de pornire pentru o retea de cartier este de aproximativ 1.000 de euro, insa cresterea rapida si viteza de transfer de pana la 3 gigabiti pe secunda in trafic liber face ca o astfel de retea sa devina un altfel de furnizor de servicii internet, la fel de legal precum RCS&RDS ori UPC Astral, a adaugat Duicu.

Asociatia Interlan a fost fondata la sfarsitul anului 2004 avand un numar initial de 10 membri. in timp, retelele de cartier au devenit o alternativa economica a cererii de informatie si comunicatie electronica, devenind adevarati furnizori de internet locali.

Interlan a adunat pana in prezent in randurile sale un numar de 31 de membri, alti 15 aflandu-se in curs de aderare. Cele 31 de companii ofera servicii de acces la Internet pentru aproximativ 50.000 de utilizatori casnici din Bucuresti.

Asociatia a fost infiintata atat pentru a oferi ajutor retelelor de cartier sub forma consilierii legale si tehnice, cat si pentru a urmari si promova obiectivele comune ale companiilor membre, unul din obiectivele asociatiei pe viitor fiind in impunerea un brand Interlan pe piata furnizorilor de servicii internet din Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri