GovITHub are, in primele doua saptamani de la lansare, peste 1.000 de persoane inscrise. GovITHub este un program guvernamental care ofera burse de 2.000 euro specialistilor din IT care doresc sa se implice in eficientizarea administratiei publice. In urma inscrierilor urmeaza sa fie alesi cei 10 bursieri.

In mai putin de doua saptamani de la lansarea GovITHub, 1070 de persoane s-au inscris pe platforma si si-au exprimat disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronica. De asemenea, 40 de companii si-au exprimat interesul de a sustine programul si de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului pentru a dezvolta platforme informatice in serviciul cetatenilor, anunta Guvernul, conform News.ro.

Din cele peste 1000 de persoane inscrise, cei 10 bursieri precum si contributorii pentru fiecare proiect vor fi selectati de catre o comisie de specialisti IT – in baza unor criterii meritocratice si in functie de propunerile candidatilor.

"Dat fiind interesul ridicat pentru acest program, responsabilitatea privind alegerea proiectelor, voluntarilor si bursierilor este crescuta. Pentru a asigura un proces transparent si echitabil pentru persoanele interesate, comunitatea IT va fi implicata in procesul de luare a deciziilor. In ceea ce priveste selectia proiectelor,un accent deosebit va cadea asupra impactului pentru cetateni si a fezabilitatii propunerilor transmise", potrivit Executivului.

GovITHub este unul din proiectele prin care Executivul incurajeaza inovatia provenita din zona antreprenoriala si cooperarea pentru a depasi barierele birocratice si pentru a implementa proiecte digitale in serviciul cetatenilor. Programul se va desfasura atat cu ajutorul a 10 bursieri pe o perioada de 6 luni, cat si cu ajutorul unor voluntari cu norma de 8 ore/saptamana.

Cu ocazia lansarii programului GovITHub, prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat ca Guvernul va oferi o bursa lunara de 2.000 euro, pe o perioada de 6 luni, specialistilor IT din sectorul privat care doresc sa se implice in eficientizarea administratiei publice.

”Avem nevoie de puncte de vedere din exterior care sa vina sa lucreze in administratie. Asta e ideea: sa gasim oameni care sunt dispusi, facand o pauza in activitatea lor profesionala din sectorul privat, sa vina sa dea o mana de ajutor sau cu o bursa pe care o oferim pentru 6 luni, de 2000 de euro pe luna – sigur, nu e miraculos 2000 de euro pe luna, dar e suficient de stimulativ pentru oameni, ma gandesc la tineri, dar nu numai (…) Deci va avea sase luni, cu aceasta bursa de 2000 de euro pe luna, pentru a crea, pornind de la identificarea unor probleme si de a-si lasa urmele trecerii prin administratie prin aceste produse pe care le va oferi nu doar administratiei, ci si cetatenilor. Deci va exista aceasta posibilitate prin intermediul burselor sau prin voluntariat”, a aratat Ciolos.

Sursa foto: nicoElnino / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri