Gandit initial ca un proiect militar, internetul a devenit, la 25 de ani de la lansarea sa publica, un adevarat succes comercial, acesta fiind mediul in care infloresc companii precum Google, Facebook, Amazon, PayPal, Ebay, Twitter sau Alibaba, conform Adevarul Financiar.

Internetul a sarbatorit ieri 25 de ani de cand a fost deschis pentru publicul larg. De-a lungul acestui sfert de veac, internetul a devenit „casa“ pentru sute de mii de companii, unele dintre acestea ajungand, intre timp, adevarati giganti online, a caror valoare se ridica acum la sute de miliarde de dolari.

Cea mai cunoscuta companie care activeaza pe internet este Google, numele sau fiind sinonim cu cautarea de informatii online. Compania a fost fondata in anul 1997 de catre Larry Page si Sergey Brin, iar acum are o capitalizare bursiera de 537 de miliarde de dolari la valoarea de ieri a actiunilor. De altfel, Google este a doua companie din lume ca valoare, dupa Apple, iar pentru putin timp a detinut chiar prima pozitie. Pe langa motorul de cautare omonim, folosit de doua treimi din utilizatorii de internet din lume, Google este si dezvoltatorul sistemului de operare Android, prezent pe 86% din smartophone-urile vandute la nivel mondial. Succesul sau a atras foarte multi competitori, Microsoft operand motorul de cautare Bing, in vreme ce Baidu si Yandex sunt supranumite „Google-ul Chinei“ si „Google-ul Rusiei“.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri