Startup-urile in tehnologie sunt invitate sa aplice la How to Web Startup Spotlight 2016, programul de dezvoltare a afacerilor in tehnologie. Incepand cu anul acesta, aplicatiile sunt deschise pentru startup-urile din intreaga Europa, iar cele 50 de echipe care vor fi acceptate in program isi vor prezenta produsele pe scena principala a conferintei.

Pe langa expunerea in fata profesionistilor din industria de tehnologie, intalniri unu la unu cu potentiali parteneri, sesiuni de pregatire a pitch-ului si sfaturi practice despre finantarea afacerilor, startup-urile vor concura si pentru premiile in bani oferite de partenerii programului. Inscrierile pentru Startup Spotlight sunt deschise pe site-ul conferintei pana pe 25 Septembrie.

Organizat in parteneriat cu IXIA, Telekom Romania si Bitdefender, How to Web Startup Spotlight ajunge anul acesta la a cincea editie, va incepe pe 31 octombrie la TechHub Bucharest si va continua pe 1 si 2 noiembrie la Teatrul National din Bucuresti, in cadrul conferintei How to Web. Pe parcursul a trei zile, programul de dezvoltare a afacerilor in tehnologie pune la dispozitia startup-urilor europene o retea de conexiuni cu potentiali parteneri comerciali, investitori, incubatoare si acceleratoare, intalniri unu la unu si sesiuni de mentorat cu specialisti in domeniu. In plus, echipele care vor fi selectate in program isi vor prezenta produsele in fata celor peste 1000 de participanti la conferinta.

How to Web Startup Spotlight - rezultatele programului din 2015

Peste 120 de startup-uri au participat pana acum la cele patru editii ale programului. In 2015, Startup Spotlight a adus pe scena conferintei din Bucuresti 30 de startup-uri din 9 tari, reprezentand 14 comunitati locale de startup-uri. Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, echipele au participat la 384 de intalniri de afaceri cu 54 de experti in industrie din intreaga Europa.

Majoritatea startup-urilor care au intrat in programul din 2015 aveau cel putin un prototip functional si cunosteau in profunzime piata careia i se adresau. 27 din cele 30 de companii care au participat la Startup Spotlight in 2015 si-au lansat produsele pe piata si si-au marit numarul de clienti pe parcursul ultimului an.

Castigatorii editiei din 2015, BranchTrack (cel mai bun startup), Symme 3D (IXIA Innovation Award), Jaboo (Runner-up) si Safe Drive (cel mai bun pitch), au dezvoltat companii cu rezultate remarcabile in industrie. ”Castigarea How to Web Startup Spotlight ne-a ajutat sa inchidem prima runda de investitie.”, spune Jean Mauris, co-fondator si director de produs BranchTrack.

Cresterea echipei si a conexiunilor in industrie dupa participarea la How to Web Startup Spotlight

Unul dintre principalele obiective ale echipelor care au trecut prin program in 2015 a fost cresterea numarului de conexiuni cu profesionistii din industria tehnologiei si dezvoltarea propriilor echipe. 1 din 3 startup-uri participante la How to Web Startup Spotlight 2015 si-a marit echipa cu 30 pana la 100% si cele mai multe dintre ele au mentinut legatura cu mentorii, investitorii si fondatorii de startup-uri intalniti in program, cu care, ulterior, au dezvoltat relatii de business.

Detalii despre progresul inregistrat de absolventii How to Web Startup Spotlight sunt disponibile online, pe site-ul conferintei, in raportul anual al programului.

How to Web Startup Spotlight in 2016: mai mare si cu mai mult impact in dezvoltarea afacerilor

In 2016, How to Web Startup Spotlight se va desfasura pe parcursul a trei zile si va accepta inscrieri din toata Europa. Aplicatiile pentru startup-urile care inoveaza in domeniul eHealth, in industria hardware, platforme B2B, Big Data si Analytics, Fintech (servicii financiare, metode de plata, asigurari, infrastructura, finante), Securitate Cibernetica (aplicatii de securitate, solutii de securitate pentru companii, solutii de aparare impotriva atacurilor cibernetice) sau Gaming & Entertainment (jocuri, realitate augmentata - AR, realitate virtuala - VR, aplicatii sociale, tehnologii creative), Agrotech sau Educatie sunt deschise pana pe 25 Septembrie.

Toate startup-urile selectate vor participa la intalniri cu mentori dedicati si profesionisti cu experienta in domeniile lor de activitate, cu un suport special pentru startup-urile din domeniul Fintech, Securitate Cibernetica si Gaming & Entertainment.

”Anul acesta, la How to Web Startup Spotlight 2016, am ales sa valorificam expertiza regionala pe care o avem in industrii precum Securitate Cibernetica, Fintech sau Gaming & Entertainment si sa aliniem programul tendintelor in tehnologie. Cele trei industrii sunt de departe zonele care au capitalizat cel mai mult interes in ultimii ani. In domeniul Securitatii Cibernetice avem companii cu rezonanta pe piata ca Bitdefender, IXIA, CyberGhost, BullGuard, in zona de Gaming avem multi dezvoltatori de jocuri in regiune ca EA Games si Ubisoft, unii dintre ei cu birouri in Romania, si vedem cum noile tehnologii de realitate augmentata si realitate virtuala sunt din ce in mai integrate in produsele de entertainment. Cat despre Fintech, aici am constatat un interes semnificativ atat din partea startup-urilor care vor sa dezvolte produse in acest domeniu, cat si din partea bancilor care vor sa sustina inovatia in industrie.”, explica Daniel Dragomir, CEO How to Web conference.

Startup-urile in tehnologie cu mai putin de doi ani de activitate, care au cel putin un prototip al produsului si au obtinut investitii mai mici de 500.000 EUR pana in prezent sunt invitate sa se inscrie in program pana pe 25 septembrie.

Participarea la How to Web Startup Spotlight este gratuita, iar detalii despre criteriile de selectie sunt disponibile online.

Peste 1000 de profesionisti in domeniul tehnologiei sunt asteptati sa participe la How to Web Conference 2016, o editie dedicata startup-urilor din intreaga Europa. Biletele de tip early bird au fost puse in vanzare pe site-ul conferintei.

Despre How To Web

How to Web este cel mai important eveniment dedicat inovatiei in tehnologie si antreprenoriatului din Europa de Sud-Est, organizat anul acesta in colaborare cu IXIA, Telekom Romania, Bitdefender si hub:raum. Conferinta se adreseaza inovatorilor in tehnologie, antreprenorilor, dezvoltatorilor de produse tech, agentiilor si companiilor de outsourcing interesate de inovatie, investitorilor si tuturor celor interesati de tehnologie si inovatie. Mai multe detalii despre eveniment si programul pentru startup-uri sunt disponibile online pe site-ul conferintei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri