Android vs iOS: sistemul de operare al celor de la Google este vazut ca fiind mai fiabil, pentru prima oara. Fiabilitatea in domeniul smarthphone-urilor se masoara prin prisma problemelor ce pot aparea. Acestea pot varia de la blocarea aplicatiilor, pana la intreruperea conexiunii wireless.

Android a fost, pentru prima oara, mai fiabil decat iOS, creand mai putine probleme utilizatorilor, conform companiei de analiza Bianco Technology. Rata de eroare a iOS-ul a crescut dramatic in ultimul trimestru, de la 25% la 58%. Asta inseamna ca a crescut semnificativ numarul erorilor. Pentru acest lucru nu este de vina numai sistemul de operare, ci si calitatea aplicatiilor care formeaza ecosistemul, conform News.ro.

Astfel, topul aplicatiilor de iOS care se blocheaza cel mai frecvent este constituit din Snapchat (17% rata de eroare), Instagram (14% rata de eroare) si Facebook (9% rata de eroare). In ceea ce priveste tipul erorilor intalnite, blocare aplicatiilor este de departe cea mai frecventa problema. In fapt, 65% din problemele de fiabilitate ale iOS vin ca urmare a blocarii aplicatiilor. Conectivitatea wireless si partea audio sunt alte doua domenii care au tras in jos iOS-ul la capitolul fiabilitate.

iPhone 6 este modelul care sufera de cea mai mare rata de eroare, 29%. Acesta este urmat de cele mai recente modele: iPhone 6S, cu o rata de eroare de 23% si iPhone 6S Plus, cu 14%. De partea cealalta, rata de eroare a scazut in ceea ce priveste Android-ul. In Q2 2016 procentul de erori a scazut la 35%, de la 44% in Q1. Coroborata cu cresterea ratei de erori de la iOS, aceasta a dus la schimbul de locuri dintre cele doua sisteme de operare.

Cum era de asteptat, fiind cel mai important producator, cea mai mare rata de erori se regaseste pe smartphone-urile Samsung, 26%. In ceea ce priveste aplicatiile care creeaza cele mai multe probleme, avem de-a face cu un top 3 format exclusiv din componente ale sistemului de operare. Este vorba de Google Play Services, care se blocheaza frecvent pe telefoanele low-end care nu au suficient spatiu de stocare la dispozitie, Google Contact Sync si Address Book.

Sursa foto: Asif Islam / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri