ABC Data anunta rezultatele financiare pentru pietele din Europa Centrala si de Est pentru prima jumatate a anului 2016. Una dintre cele mai mari surprize vine din Romania, unde piata trece printr-o crestere rapida in comparatie cu alte tari si cu anii anteriori. Pentru ABC Data, Romania a avut una dintre cele mai mari cresteri a veniturilor, ceea ce inseamna mai mult de 79% in prima jumatate a anului 2016, comparativ cu aceeasi perioada din 2015. Cifrele actuale sunt in concordanta cu strategia companiei de consolidare a pozitiei sale si construirea unui portofoliu puternic de parteneri din Romania.

Cresterea dinamica din prima jumatate a anului 2016 a rezultat din investitii si activitati derulate la nivelul pietei romanesti, precum si regiunea CEE. In Romania, ABC Data Distributie a incheiat contracte locale cu furnizorii cum ar fi Lenovo, BenQ, TPVision (pentru televizoare Philips), ASUS Componente si Retelistica, Synology si Eaton. In acelasi timp, compania a finalizat acorduri regionale cu 3D Pixelio sau Navitel (inainte contractul era semnat cu Intel).

Compania asigura astazi acces pentru reselleri locali la peste 1.000 branduri si aproximativ 220.000 de produse (in urma cu cateva luni oferta era de 180.000).

„In domeniul nostru competitiv este imposibil sa stai pe loc. Avem nevoie sa ne dezvoltam constant. Acesta este si motivul pentru care, pe langa consolidarea puternica a Grupului, vom pune un accent foarte mare pe diversificarea regionala“, a declarat Andrzej Kuźniak, vicepresedintele consiliului de administratie al ABC Data.

Potrivit IDC si PMR, pana in 2018, veniturile in distributie IT din Europa de Vest ar trebui sa creasca de la 95 de miliarde de dolari in prezent la aproximativ 100 de miliarde, ceea ce inseamna o crestere de 5%. In acelasi timp, in CEE, cresterea va fi de la 15 la 18 miliarde, adica de 20%.

Principalul concurent al ABC Data, si lider de piata, este Network One Distribution.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri