Noul software de operare al Microsoft ar putea sa fie lansat la timp, producatorul intrand deja in ultima etapa premergatoare lansarii oficiale pe piata
Lansarea noului sistem de operare Microsoft, Windows Vista, a intrat in linie dreapta dupa ce corporatia mondiala a lansat ultima versiune de testare intitulata Windows Vista Release Candidate 2 (RC2). Aceasta este ultima varianta de test inainte de lansarea oficiala pe piata a Vista, programata pentru luna noiembrie in cazul companiilor si in ianuarie 2007 pentru publicul larg.

Oficialii Microsoft au afirmat ca RC2 contine mii de imbunatatiri fata de precedenta varianta de testare, RC1, reactiile utilizatorilor fiind folositoare producatorului software care a operat modificarile necesare. RC2 este disponibil spre descarcare, Microsoft incuranjand ca si in precedentul caz trimiterea oricarei reactii pentru imbunatatirea produsului.

Microsoft estimeaza ca noua versiune de testare va fi descarcata de cateva milioane de persoane, compania reafirmand aceleasi date pentru lansarea oficiala pe piata a produsului final. Cu toate acestea, un purtator de cuvant al Microsoft a afirmat ca exista posibilitatea ca lansarea Windows Vista sa fie din nou amanata, producatorul fiind interesat in primul rand de calitatea produsului ci nu de respectarea unui anumit grafic.

Analistii estimeaza ca clientii de business nu se vor grabi sa isi instaleze noul sistem de operare. Potrivit unui sondaj realizat in randul profesionistilor din SUA, doar 17% din clientii corporate au afirmat ca au in vedere trecerea la noul sistem de operare in primul an de la lansare. 41% nu intentioneaza deloc sa inlocuiasca actualul sistem de operare cu Vista in timp ce 35% dintre expertii IT au afirmat ca vor lua o decizie dupa ce vor testa produsul final.

Lansarea Windows Vista a fost amana deja de cateva ori, Microsoft dezvoltand noul sistem de operare de mai bine de cinci ani. Sistemul de operare Windows, in diferitele sale versiuni, este folosit de peste 90% din posesorii de computere din lume, afacerea Windows avand o proportie de 30% din cele 44 de miliarde de dolari cat au reprezentat veniturile companiei in ultimul an fiscal.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri