Motorola isi extinde portofoliul de solutii prin preluarea companiei Vertasent, LLC. Aceasta achizitie va contribui la dezvoltarea platformelor video digitale de generatie noua.
Avand sediul in Colmar, Pennsylvania (PA), Vertasent este un producator de aplicatii software care ofera posibilitatea administrarii serviciilor de tip continut-la-cerere si IPTV. Serviciile pot fi astfel gestionate eficient acestea fiind distribuite printr-o infrastructura obisnuita.

Aplicatiile Vertasent coordoneaza componentele aflate intr-o retea video digitala ceea ce reprezinta o zona de interes maxim pentru operatorii de cablu. O astfel de arhitectura video poate sa maximizeze/optimizeze largimea de banda disponibila intr-o retea de cablu, facand o selectie automata pentru a transmite in mod optim si dinamic doar acele canale urmarite in mod curent de un anumit grup de utilizatori.

In ultimii ani necesitatile consumatorilor legate de servicii video avansate, cum ar fi Video-on-Demand si High-Definition TV (HDTV), au inregistrat o dezvoltare rapida. Ca raspuns, furnizorii serviciilor de televiziune platita au extins disponibilitatea multor servicii avansate, astfel incat acestea sa ajunga la o gama mai larga de echipamente mobile si in locuinte, declara Mike Paxton, analist al industriei de cablu TV la In-Stat, o companie de cercetare tehnologica de top.

Preluarea companiei Vertasent de catre Motorola, la care se adauga achizitia Tehnologiilor BroadBus de la inceputul acestei veri, permit acum companiei sa asigure operatorilor de cablu un portofoliul variat de standarde hardware si software ce inglobeaza solutii video avansate si imbunatatesc gestionarea resurselor de transmisie, spune Paxton.

Solutiile Vertasent de gestionare a resurselor integrate au la baza interfete si protocoale standard, specifice acestei industrii. Solutiile Vertasent pot reduce cheltuielile furnizorilor deoarece dispare astfel nevoia adaugarii unui echipament special pentru fiecare serviciu nou introdus.

Impreuna cu solutiile hardware oferite de Motorola, sistemul Vertasent poate pune la dispozitia furnizorilor de servicii trei avantaje: (1) o platforma deschisa pentru extinderea ofertei de programe pentru a include un numar mare de programe live cerute de utilizatori; (2) un plus de flexibilitate pentru o trecere mult mai eficienta catre o retea cu arhitectura exclusiv digitala; si (3) abilitatea de a programa streaming video pe orice echipament.

Vertasent va juca un rol critic in strategia noastra tehnologica, fiind legatura intre gestionarea serviciilor avansate si componentele standard din reteaua video, spune Dan Moloney, Presedinte, Motorola Connected Home Solutions. Platforma video digitala solida Motorola castiga acum flexibilitatea necesara pentru a oferi date indreptate catre un utilizator sau mai multi - printr-o retea cu infrastructura obisnuita.

Pana in prezent nu au fost dezvaluiti termenii financiari al tranzactiei. Conducerea si angajatii Vertasent vor ramane probabil si pe viitor tot in sediul din Colmar, Pennsylvania si vor fi inglobati in departamentul Motorola Connected Home Solutions


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri