Atlas Telecom isi dezvolta reteaua cu expertiza israeliana

Furnizorul israelian de solutii integrate pentru telecomunicatii ECI Telecom a anuntat luni incheierea unui contract cu operatorul alternativ de telefonie fixa Atlas Telecom, privind furnizarea de echipamente si solutii de retea in banda larga.

Contractul a fost semnat pentru o perioada de trei ani si vizeaza furnizarea de catre ECI Telecom a unor solutii si echipamente care sa permita integrarea tehnologiilor ADSL si VDSL in infrastructura Atlas Telecom Network Romania, a declarat pentru NewsIn, Dan Balaci, project manager in cadrul Atlas Telecom, refuzand sa dezvaluie valoarea contractului.

"Tehnologiile ADSL vor permite interconectarea cu reteaua Romtelecom si accesul la bucla locala, in timp ce tehnologiile VDSL vor reprezenta o premiera pentru Romania, fiind vorba de un standard nou, care va permite furnizarea de servicii complexe pentru segmentul de business", a mai spus Dan Balaci.

Aceste tehnologii vor fi implementate in prima faza in sapte orase (Oradea, Bucuresti, Cluj, Timisoara, Arad, Sibiu si Satu Mare), urmand ca in timp sa fie extinsa odata cu dezvoltarea infrastructurii operate de Atlas Telecom, a completat reprezentantul compeniei.

Grupul Atlas Telecom ofera servicii de comunicatii in peste 70 de tari, filiala din Romania este operationala din 2001 si are in acest moment peste 13.000 de abonati pentru serviciile de voce, din care 90% in Oradea, potrivit datelor oferite de companie. Conform raportului de alocare a resurselor de numerotatie publicat de ANRC Atlas Telecom Network Romania dispune de peste 1.000.000 de numere.

Potrivit ANRC, numarul total al utilizatorilor de servicii de telefonie mobila din Romania a depasit cifra de 13 milioane, iar cel al utilizatorilor de servicii de telefonie fixa depasea, la sfarsitul anului trecut, 4,39 milioane. La sfarsitul anului 2005 erau activi pe piata de telefonie fixa un numar de 74 de furnizori alternativi, cu o cota totala de piata de aproximativ 10%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri