Urby, aplicatia dezvoltata de startup-ul sibian Eventya Co, a primit o finantare de 300.000 de euro din partea unui angel investor dupa participarea la MVP Academy (program de accelerare pentru startup-urile in tehnologie). Aplicatia te conecteaza la pulsul celor mai active orase din tara noastra. Urby are la baza un set de algoritmi de recomandare prin care utilizatorii genereaza automat diverse clasamente cu cele mai in voga localuri sau evenimente din oras.

In ce orase este activ Urby

Urby este activ in Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov si Sibiu si doreste sa se lanseze si in alte 15 orase din Romania in luna septembrie. Pe plan international, Olanda, Germania, Franta Marea Britanie, Austria, Irlanda si Polonia sunt doar cateva dintre tarile in care startup-ul Urby planuieste sa se extinda dupa ce a primit o finantare de 300.000 de euro din partea unui investitor de tip angel.

Primele orase mari din Europa pe care Urby le testeaza, in prezent, din punctul de vedere al scalabilitatii tehnice sunt Amsterdamul si Berlinul. Principala provocare a echipei de ingineri software din spatele produsului este structurarea, organizarea si livrarea volumului foarte mare de informatie digitala rulata in tarile central-vestice ale Europei. Acestia trebuie sa traduca toate informatiile in recomandari simple, rapide si pe gustul utilizatorului.

Urby s-a nascut pentru ca procesam zilnic un volum imens de informatie, care amesteca in acelasi ‘feed’ entertainmentul cu politica, probleme sociale cu mesajele de la prieteni, evenimentele cu pozele din vacanta cuiva pe care nu-l stim prea bine. Ne-am imaginat un sistem care sa reduca acest volum de informatie doar la ceea ce conteaza pentru utilizator, dupa interesele pe care le manifesta, dupa locurile pe care le viziteaza, dupa evenimentele la care participa, astfel incat ”o iesire in oras” sa fie cat mai simpla, fara o planificare complicata, ca cea pentru vacanta - Ionut Munteanu, co-fondator Urby.

Urby este a treia generatie din categoria de aplicatii mobile, dezvoltate din 2013 de catre startup-ul sibian Eventya Co. Compania a fost demarata initial cu banii proprii si o investitie de 10.000 de euro de la prieteni.
Business Model

Urby este gratuit pentru orice utilizator de iOS sau Android

Aplicatia este gratuita pentru orice utilizator de iOS sau Android. Afacerile locale, organizatiile sau institutiile din fiecare oras pot folosi Urby in varianta freemium pentru a comunica cu audienta lor. Prin activarea unui cont premium se deblocheaza instrumente specifice de marketing mobil, pentru clientii platitori. Astfel, Urby ofera facilitati contra cost menite sa le scuteasca acestor utilizatori munca de sincronizare a continutului intre diversele platforme web-mobile sau de fidelizare a consumatorilor proprii.

Aplicatia poate fi descarcata pentru utilizatorii Android de la acest link, iar pentru iOS il puteti accesa aici.

Obiectivul principal al antreprenorilor in acest moment este patrunderea in alte orasse mari din Europa. In luna octombrie, startup-ul pregateste lansarea aplicatiei in Olanda, o piata extrem de competitiva care va valida eficienta produsului in cultura vest europeana. In plus, acestia s-au inscris la programul de dezvoltare a afacerilor in tehnologie, Startup Spotlight, din cadrul HowToWeb 2016 pentru a cauta noi parteneri si conexiuni care sa ii ajute in extinderea la nivel European.

Sursa foto: Facebook / Urby

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri