Bazata pe tehnologie, mobilitatea aduce capacitati extinse de comunicare si colaborare, de extinderea a productivitatii si a creativitatii, dar si de integrare rapida intr-o echipa sau proiect. In ciuda aparentelor, mobilitatea nu este doar o caracteristica a angajatilor cu activitate de teren, ci mai degraba o stare de spirit generata de capacitatea de a lucra liber de oriunde si oricand, in egala masura indoor sau outdoor. Pentru economia contemporana aceasta stare de spirit este esentiala, iar angajatii o apreciaza la fel de mult ca o marire de salariu. Descoperiti mai jos, cinci masuri esentiale prin care puteti avea un birou cu adevarat mobil.

1) Scapati de cabluri si hartii
Transformarea digitala porneste de aici, intr-un demers in egala masura estetic si util. Birourile pline de hartii si cabluri sunt imaginea unei companii desuete si a unui stil de munca invechit, lipsit de productivitate. Companiile moderne tind catre paperless nu doar pentru a avea birouri mai bine organizate, ci mai ales pentru ca gestiunea digitala a informatiei este mai rapida si mai eficienta. Deasemenea, eliminarea caburilor permite angajatilor o conectare mai rapida la sistemul informatic al organizatiei. Trecerea la portabile a eliminat o parte dintre cablurile inestetice, insa noile tehnologii fac posibila conectarea wireless pentru toate categoriile de periferice, inclusiv monitoare si imprimante.
Pentru utilizatorii de laptop, Intel ofera Intel� ® Wireless Docking, un sistem ce permite conectarea wireless la un dock. Procesul are loc automat la intrarea in birou, fara sa fie necesara conectarea fizica la dock si ofera acces instant la toate perifericele, inclusiv la memorii USB. La iesirea din birou, deconectarea se face automat. Angajatii raman astfel in egala masura mobili si productivi. Sistemul este disponibil pentru portabilele cu procesoare Intel® Core™ vPro™.

2) Asigurati conexiuni wireless de calitate ridicata
Invariabil, mobilitatea este conditionata de calitatea retelelor wireless, iar identificarea locului cu cel mai bun semnal este o provocare pentru multi angajati. Mai mult, echipamentele mobile din generatiile mai vechi nu permit viteze mari de transfer al datelor, iar receptionarea continutului video sau a fisierelor de mari dimensiuni devine dificila. Din fericire, exista solutii precum Intel® Wireless-AC care permit un transfer de sase ori mai rapid al datelor in reteaua interna a companiei. La cumpararea unui nou echipament, asigurati-va ca are solutia Intel® Wireless-AC pentru a beneficia de o conexiune wireless de calitate ridicata.

3) Oferiti libertate in sala de sedinte
Chiar daca exista intruniri virtuale si webinar-ii, clasicele intalniri si strangeri de mana raman la fel de apreciate. Conectarea fizica la un proiector sau ecran digital reprezinta insa o limitare si o provocare in egala masura si altereaza, in numeroase cazuri, calitatea prezentarilor. Trecerea de la un proiector traditional la un sistem dotat cu software-ul Intel® Unite™ care sa conecteze wireless toti participantii la intalnire, aduce un nivel nesperat de libertate. Extrem de simplu, prin accesarea unui hotspot si prin introducerea unui PIN, orice participant se poate integra cu propriul dispozitiv in cadrul unei intalniri, poate partaja documente si expune idei. Fara cabluri si conectari, fara timp morti, fara actualizari de drivere si cautari disperate de stick-uri USB. Simplu si eficient, doar pe baza unui mini PC cu Intel® Unite™ dotat cu procesor Intel® Core™ vPro™.

4) Folositi portabile cu autonomie extinsa
Noile generatii de portabile ofera in mod obisnuit 8-10 ore de autonomie, ceea ce acopera teoretic o zi de munca. Aceasta independenta permite utilizatorilor concentrarea exclusiva asupra sarcinilor de lucru si implicit un plus de productivitate. Grupurile de lucru se pot forma usor si rapid, iar alegerea locurilor pentru lucru nu mai este atat de restrictiva. Creativitatea nu mai este ingradita de spatiu. Spre exemplu, a saptea generatie a gamei de procesoare Intel® Core™ permite crearea celor mai subtiri si mai usoare dispozitive mobile de pana acum, cu autonomii ce ajung pana la 15 ore.

5) Treceti in cloud
Tot mai multe aplicatii se muta in cloud, iar directia pare ireversibila. Avantajele sunt atat de evidente in termeni de reducere costuri si simplificare, incat e greu de previzionat alta optiune pentru viitorul apropiat. Mai mult, cloud-ul este prin excelenta un factor de crestere a mobilitatii. Practic, aplicatiile si documentele urmeaza utilizatorul oriunde se deplaseaza acesta, indiferent de dispozitivul folosit.

“Freedom! I won't let you down, I will not give you up”, spunea George Michael intr-un hit al anilor 90, iar „libertatea” a devenit astazi o stare de spirit nu doar in viata privata, ci si in afaceri. Tehnologia aduce aceasta libertate de miscare, fie ca ne implicam intr-o prezentare sau cautam locul unde vin cele mai bune idei. Lipsiti de de cabluri si conectori, intr-un stil de munca digital, in egala masura creativ si eficient.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri