Grupul japonez Toshiba Corp. va investi 46 de milioane de dolari in uzina de productie de ecrane plate a LG.Philips LCD Co. Ltd din Polonia si va cumpara ecrane pentru televizoare de la compania sud-coreeana, au precizat marti cele doua companii, conform Reuters.

Acest acord va garanta siguranta livrarilor de ecrane pentru televizoare provenite de pe piata televizoarelor cu ecran plat din Europa, in timp ce LG.Philips va beneficia de un client important.

Grupul LG.Philips, cel mai mare producator mondial in 2005 de ecrane de mari dimensiuni cu cristale lichide, a precizat ca acordul semnat cu Toshiba le va permite celor doua companii sa isi extinda operatiunile din Europa.

Toshiba va cumpara o participatiune de 19,9% din uzina poloneza, pentru 46,2 milioane de dolari, iar in schimb LG.Philips va furniza ecrane pentru televizoare uzinei de productie a firmei nipone, a precizat grupul LG intr-un comunicat.

O sursa industriala a declarat luni, pentru Reuters, ca cele doua companii se aflau in discutii privind un eventual acord ce va fi semnat in curand.

Grupul LG.Philips construieste in sud-vestul Poloniei o uzina de productie de ecrane plate pentru televizoare, in valoare de 429 de milioane de euro. Conform estimarilor LG.Philips, aceasta uzina va produce aproximativ trei milioane de unitati anual.

Grupul sud-coreean a precizat ca uzina va fi gata in martie 2007.

Un grup de zece analisti au precizat pentru Reuters ca firma sud-coreeana LG.Philips va inregistra pierderi de aproximativ 335,8 milioane de dolari in al treilea trimestru al 2006 .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri