LG Philips LCD, al doilea producator mondial de ecrane plate, a anuntat ca va vinde 19,9% din fabrica sa din Polonia catre producatorul japonez Toshiba pentru 46 milioane de dolari, scrie Financial Times. Fabrica LG-Philips este inca in faza de constructie, productia fiind planificata sa inceapa la inceputul lui 2007.

LG Philips a facut acest anunt imediat dupa prezentarea rezultatelor financiare aferente trimestrului doi din 2006, compania raportand pentru a doua oara in acest an pierderi. Rezultatele au fost cauzate de scaderea preturilor ecranelor LCD, compania inregistrand totusi o crestere de 1,2 procente a vanzarilor.

Toshiba construieste in acelasi timp, tot in Polonia, o fabrica proprie de productie a ecranelor LCD, in timp ce Sony a ales Slovacia pentru construirea unei unitati de asamblare, Sharp urmand sa inceapa productia la noua sa fabrica din Spania in primul trimestru al anului urmator.

Europa detine o cota de 41% din piata globala de LCD-uri, pentru 2007 fiind preconizata o crestere de 35,4%, potrivit unui studiu DisplaySearch citat de publicatia mentionata. In acest context, tot mai multi jucatori din industrie au decis sa isi construiasca fabrici in Europa Centrala si de Est, pentru a reduce costurile de transport, mana de lucru fiind de asemenea mai ieftina decat cea din Asia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »