Teodor Blidarus a fost invitatul Wall-Street 360 si a spus ca va exista o extindere catre orase mai mici - Craiova, Targu Mures sau Brasov pentru industria IT.

El a criticat si factorul “big cool” folosit de unele companii in recrutare, pentru ca este pus in fata muncii reale pe care o face un angajat acolo.

“Pentru adevaratii specialisti, e cel putin la fel de complicat sa gaseasca o cariera. Sunt multe companii care deruleaza activitati in IT fara o strategie clara. Tu ca specialist, care vrei sa creezi ceva care conteaza si pentru tine e un proces dificil de a alege o companie. Peisajul e diferit”, spune Blidarus.

“Sunt companii externe, multe dintre ele companii de renume mondial, care promit ca imagine multe lucruri. Mai sunt companii mici care se duc in cap pentru ca nu exista viziune. Pe masura ce te apropii de 30 de ani, vrei ca munca ta sa conteze. Eu vad cu ochi foarte buni un candidat care vine la interviu si incepe sa puna intrebari despre companie. Am vazut si oameni, in alte companii, care se simt iritati de intrebarile astea”, a adaugat managing partnerul de la Softelligence.

“Asta contrabalanseaza un soi spirit de "big cool" pe care-l vad la multe companii, dar care nu are nimic pe dedesubt. E cool sa ai o masa de biliard la birou, nu sunt impotriva ei, dar daca vrei sa joci biliard, du-te in Regie si te vei simti mai bine. Nu spun ca e anapoda sa ai asa ceva, ci e rau ca aceasta sa fie strategie companie, sa "be cool", a explicat Blidarus.

Valul 2 de orase intra in IT

Pe fondul unei piete de joburi aglomerate in Bucuresti, Cluj si Iasi, Blidarus crede ca vom asista la ascensiunea unor orase cum ar fi Timisoara, Craiova, Targu Mures sau Brasov.

“Lucrand in ultimii 2 ani cu echipa de consulting in Londra sau in Germania, acolo vezi o cu totul alta tipologie a mersului la munca. Sunt foarte putini oameni care merg in oras. Majoritatea stau in suburbii sau alte orase. Conceptul de a locui intr-un oras si de a munci in altul este foarte frecvent acolo in pietele dezvoltate. Mi-e greu sa spun ca la noi se va intampla acest lucru peste noapte, pentru ca avem deficiente pe infrastructura de transporturi. Daca te uiti la Bucuresti, Cluj sau Iasi, devine din ce in ce mai complicat sa cresti, iar daca o faci, o faci cu costuri foarte mari”.

“Valul doi creste, sunt oameni buni acolo si poti sa construiesti. Constanta e la doua ore de Bucuresti, Craiova e undeva la trei ore de Bucuresti, Brasov e la doua ore de Bucuresti, intr-o zi buna. Nu e ca si cum ai lucra remote. E mult mai simplu decat sa ai un centru in Cluj sau la Iasi”

Vlad Andriescu (start-up.ro)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri