O problema mai putin discutata a (re)rechemarii smartphone-urilor Note 7 pe care Samsung a apucat sa le produca este cea a impactului asupra mediului inconjurator.

Smartphone-urile folosesc numeroase elemente rare ce sunt extrase in mine. Acest proces are un impact negativ atat asupra mediului, cat si asupra vietii celor care lucreaza in mine.

Samsung a anuntat ca nu va repara sau refolosi modelele de Note 7 retrase de pe piata, ci le va recicla. Compania coreeana nu a dat detalii asupra procesului de reciclare pe care il va folosi, insa, conform expertilor in reciclarea metalelor, la ora actuala nu exista un sistem bine pus la punct pentru reciclarea telefoanelor, scrie News.ro.

La producerea lui Note 7 au fost folosite aproximativ 50 de elemente rare. Dintre acestea, doar 12 pot fi recuperate in urma reciclarii. Restul, precum cobaltul din minele din Congo care este utilizat pentru baterie, indiumul din touchscreen-uri sau neodymiumul din magnetii folositi de difuzor si microfon, nu pot fi recuperate.

Pierderile Samsung ar trebui sa fie cea mai mica grija a noastra in acest moment. Imposibilitatea recuperarii majoritatii elementelor folosite in fabricarea unui smartphone are un impact negativ major asupra mediului.

Citeste si:
Samsung dezvaluie cate Galaxy Fold a vandut
Samsung dezvaluie cate Galaxy...

2,5 milioane de unitati reprezinta doar o mica fractie din piata smartphone-urilor, deci nu putem vorbi de un dezastru ecologic. Este, insa, semnalul care ar trebui sa determine toate companiile implicate in aceasta industrie sa puna la punct un sistem cu adevarat eficient de reciclare a telefoanelor mobile.

Note 7 a fost primul smartphone din serie cu bateria lipita. Toate modelele anterioare permiteau scoaterea bateriei. Samsung a optat pentru lipirea acesteia in cazul Note 7 pentru a produce un telefon mai subtire. Cu o baterie ce putea fi scoasa usor, rezolvarea problemei ar fi fost mult mai simpla pentru Samsung, care poate suferi pierderi estimate de peste 10 miliarde de dolari din aceasta cauza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Samsung reconditioneaza Galaxy Note 7