Florentina Greger, director de resurse umane la Zitec, una dintre companiile importante din IT-ul romanesc, a vorbit despre trendurile de pe piata joburilor.

"Avem 120 de angajati. Continuam sa ne extindem pe zona de PHP, quality assurance, project management, hardware, software embedded, dar si in zona de online marketing", a spus Greger la Wall-Street 360.

"Cererea de specialisti a crescut. Zona de recrutare e foarte competitiva in acest moment. E dificil sa gasesti specialisti si cu totii vrem sa gasim solutii pentru a ne fi mai usor. Daca acum cativa ani mergeam pe canale traditionale de recrutare, am diverisificat metodele de recrutare. Abordam activ pe toate canalele posibile", a spus Florentina Greger.

De altfel, zona de recomandari e cea mai buna. "Zona de recomandari de la colegi reprezinta sursa cea mai valoroasa pentru noi, cei mai multi colegi angajati au venit din recomandari, ceea ce ne-a bucurat. Anul acesta s-au inmultit si candidatii care au venit ei catre noi".

Cum tii angajatii motivati

"Incercam sa sprijinim ideile angajatilor, de la evenimente interne, pana la campanii de responsabilitate sociale, campanii de donare de sange. Asa s-a nascut un website dedicat, cei1024.ro, prin care incurajam si alte companii sa se implice pe zona aceasta si sa identifice beneficiile si ce inseamna acest proces, care pare complicat operational, nu este", a povestit Greger. De asemenea, cei de la Zitec si-au creat inclusiv propria bere.

"Ne-am facut si propria bere, facuta special pentru noi, dupa o reteta unica. A avut un impact fain atat in echipa, cat si exterior. Am pus in aplicare o idee care iese din sfera corporate"

Vlad Andriescu (start-up.ro)


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
InternetCorp lanseaza divizia de productie video VideoCorp