Provision, furnizor de produse si servicii de securitate IT din Romania, anunta miercuri organizarea examenului pentru obtinerea certificarii CISSP (Certified Information Systems Security Professional) din domeniul securitatii informatiei pentru companii.

Centrul de Training Provision este unul dintre putinele centre regionale de training din Europa de Est afiliat la International Information Systems Security Certification Consortium (Consortiul international de de certificare a sistemelor de securitate a informatiei), detinatorul certificarilor CISSP, ce furnizeaza servicii profesionale de instruire si testare.

Serviciile IT de gestiune a datelor se cifreaza la 70 milioane de euro in momentul de fata pe toata piata romaneasca. Dintre acestea, serviciile de securitate ar fi undeva in jurul a 10 milioane de euro anual.

O soulutie de securizare a datelor costa o companie, in medie, intre 10.000 si 15.000 de euro pe an. "Cu toatre acestea, companiile de la noi isi asuma prea multe riscuri si prefera sa angajeze un student cu 200 de euro pe luna care sa faca o simpla scanare de securitate", considera Horatiu Bandoiu, director comercial al grupului de servicii IT, ProVision.. Majoritatea companiilor romanesti nu sunt precaute si apeleaza la servicii de securitate IT numai dupa ce au fost atacate.

Solutiile de IT, precum business intelligence (BI) sau planificarea resurselor intreprinderii (ERP), pentru companii devin din ce in ce mai complexe si mai integrate, iar "un firewall si un program antivirus nu mai sunt suficiente pentru a asigura securitatea datelor organizatiei", spune Bandoiu. Divizia de consultanta a ProVision a estimat ca o companie mare precum o banca sau un telecom pierd peste 10.000 de euro pe ora in cazul unui atac informatic.

Securizarea datelor reprezinta "un alt tip de asigurare", un management al riscului, care garanteaza continuitatea afacerii, iar mari companii, precum RomTelecom sai Banca Comerciala Romana, prefera sa investeasca zeci de milioane de euro pentru a evita cazul asigurat, spune directorul comercial.

Toate companiile din Romania sunt obligate, conform unui ordin al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, sa faca anual un audit pe securitate informatica. Raporturile de audit ale companiilor sunt in general favorabile si formale, considera Bandoiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri