In intervalul iulie-septembrie Orange Romania a realizat o cifra de afaceri in valoare de 251.1 milioane de euro, in crestere cu 3,3% fata de perioada similara a anului trecut, acesta fiind al saselea trimestru de crestere consecutiva a veniturilor. La 30 septembrie 2016, Orange Romania avea 10.175.000 clienti, in crestere cu peste 300.000 fata de trimestrul precedent, progres sustinut de cresterea bazei de abonati cu 4,8%.

La inceputul lunii septembrie, Orange a facut un pas decisiv in directia implementarii strategiei Essentials 2020 si a lansat pachetul de servicii convergente, Orange Home, in peste 90 de orase din Romania. Serviciul ofera acces la internet prin fibra cu viteze de pana la 1Gbps prin Orange Home Net, la televiziune prin cablu prin Orange Home TV si la telefonie fixa prin Orange Home Fix. Peste 97% din clientii care au ales serviciile Orange Home sunt multumiti si foarte multumiti de acestea.

Orange Home TV, serviciul de televiziune prin satelit, a inregistrat 315.000 de abonati, cu o crestere de 26.3% comparativ cu perioada similara a anului trecut. La Orange TV Go, aplicatia de TV la cerere pentru PC, tableta sau smartphone, numarul de descarcari si actualizari a ajuns la aproximativ doua milioane la final de septembrie, in crestere cu 35% fata de Q3 2015. Aplicatia Orange TV Go este cea mai descarcata aplicatie de streaming TV a unui operator din Romania.

Traficul de internet mobil s-a dublat, iar traficul 4G a crescut de 4 ori in ultimul trimestru fata de cel din anul anterior. Apetitul in crestere pentru conectivitate oriunde si oricand este catalizatorul trendului pozitiv din ultimii ani in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, portofoliul Orange de telefoane 4G fiind mai extins ca oricand. Acesta este compus din peste 50 de referinte ce pot fi achizitionate individual sau la abonament, cu optiuni pentru fiecare plafon de pret. Astfel, ponderea telefoanelor 4G din totalul smartphone-urilor vandute a crescut cu 16 puncte procentuale fata de anul trecut, iar numarul de clienti este si el in crestere, ajungand la 1,9 milioane.

Investitiile in retea au continuat in trimestrul trei 2016 astfel incat, la final de septembrie, Orange ofera acces la internet mobil la viteze 4G pentru 74% din populatia totala a Romaniei. 4G Fun Kit este un nou instrument digital si interactiv prin care vocea clientilor este ascultata si prin care Orange raspunde cu actiuni care vin sa indeplineasca asteptarile acestora. In urma testarii aplicatiei in perioada 24 august-24 septembrie 2016, clientii au votat cele 20 judete in care extinderea retelei se va derula cu prioritate3. La studiul cantitativ au participat 30.455 utilizatori, iar 96% dintre acestia s-au declarat multumiti de experienta avuta in utilizarea serviciilor mobile Orange.

In ultimele trei luni, reteaua de magazine de tip smart s-a extins sau a fost modernizata prin includerea a 6 magazine, ajungand la un numar total de 11 magazine. Conceptul de magazine smart ofera clientilor o experienta digitala imbunatatita, o abordare personalizata a serviciilor prin ecranele interactive, sistemul de plata simplificat sau introducerea sistemului de digital signage cu ecrane profesionale, astfel incat timpul de asteptare a clientilor a scazut in medie cu 37,5%.

„Performanta din trimestrul al treilea reflecta cresterea constanta in evolutia utilizarii datelor mobile, sustinuta de apetitul crescut pentru conectivitate, pentru servicii digitale, smartphone-uri si produse wearable. In acest context, clientii nostri isi doresc solutii de comunicare simple si eficiente si acces rapid la lucrurile importante pentru ei. Astfel, cu oferta noastra convergenta, recent lansata national, ne propunem sa le oferim cea mai buna experienta fix-mobil de pe piata locala” a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer la Orange Romania.

Principalii concurenti ai Orange sunt Vodafone, Telekom, precum si RCS&RDS si UPC Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri