In Finlanda, unde se afla sediul Nokia, comerciantii au redus cu 20-30 de euro pretul la modelele mai vechi, precum 3250 sau 6680, scazand si preturile la modelele mai noi precum N73, N71 sau N93 cu aproximativ 5-10%, conform NewsIn. O sursa din cadrul unui important operator de telefonie mobila din Marea Britanie a declarat ca Nokia a redus preturile la telefoane mobile din seria N pentru a majora vanzarile, care au fost sub estimarile initiale in ciuda publicitatii substantiale.

Nokia a refuzat sa comenteze privind reducerea preturilor sau performantele pe piata a modelelor din clasa N, dar purtatorul de cuvant al diviziei multimedia, Kari Tuuti, a declarat ca "ajustam constant preturile produselor noastre conform performantelor pe piata. Atunci cand modificam preturile, o facem pe plan global".

Nokia se afla momentan in perioada de final a celui de-al treilea trimestru fiscal, ale carui rezultate vor fi date publicitatii pe 19 octombrie. Compania va avea o evolutie pozitiva pentru cel de-al treilea trimestru, au estimat un grup de analisti pentru Reuters, insa multi analisti au avertizat asupra performantelor mai slabe ale Nokia pe piata europeana, extrem de importanta pentru telefoanele din clasa N.

"Pretul este o arma foarte puternica. Nu sunt surprins de decizia Nokia", a afirmat un analist al sectorului wireless de la Strategy Analytics, Neil Mawston. Preturile la telefoanele multimedia sunt de ocbicei mai mari si aduc profituri mai mari firmelor producatoare.