Microsoft a oferit concesii autoritatilor de reglementare din Uniunea Europeana in schimbul obtinerii acordului acestora pentru preluarea retelei de socializare pentru profesionisti LinkedIn, in valoare de 26 de miliarde de dolari, a anuntat miercuri Comisia Europeana, transmite Reuters.

Oferta a avut loc in urma ingrijorarilor exprimate de Comisie in timpul unei intalniri a reprezentantilor institutiei cu directori ai Microsoft, de saptamana trecuta. Comisia, care isi va anunta decizia pana pe 6 decembrie, nu a oferit detalii, dar este de asteptat sa solicite opinii din partea companiilor concurente si a clientilor, inainte de accepta concesiile, de a solicita mai multe sau de a deschide o investigatie, conform News.ro.

Reprezentantii Microsoft au refuzat sa comenteze. Preluarea LinkedIn va permite Microsoft sa isi adauge in portofoliu servicii de vanzari, marketing si recrutare la produsele sale de baza, in cadrul strategiei de extindere a operatiunilor.

LinkedIn genereaza majoritatea veniturilor anuale de 3 miliarde de dolari din partea recrutorilor si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, care platesc un comision lunar pentru a posta CV-uri si a intra in legatura cu alti profesionisti.

Compania Salesforce, care nu a reusit sa preia LinkedIn, a avertizat in privinta riscurilor pentru inovatie si concurenta implicate de achizitia acesteia de catre Microsoft.

Citeste si:
Romania, cea mai mare rata a mortalitatii din cauze tratabile in UE
INFOGRAFIC Romania are cea...

Sursa foto: Shutterstock/StockStudio

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis: Climatul politic s-a imbunatatit; abordarile sunt europene