Va mai aduceti aminte succesul de care s-au bucurat netbook-urile? Acele laptopuri de dimensiuni reduse, cu performante relativ scazute, dar care erau ideale pentru a fi plimbate de colo-colo? Timp de cateva zile am testat Lenovo Yoga Book, pariul celui mai mare producator de PC-uri din lume pentru viitorul in domeniul portabilitatii, iar experienta cu noul dispozitiv mi-a adus foarte mult aminte de interactiunea cu netbook-urile din urma cu 5 ani.

Lenovo Yoga Book este o prima tentativa a unui laptop futurist, una reusita in mare parte, insa cu certitudine exista loc de imbunatatiri.

Diagonala sa redusa, de numai 10,1 inch, materialele extrem de usoare din care este alcatuit, lipsa unei tastaturi fizice si o constructie extrem de subtire fac din Lenovo Yoga Book o jucarie care cu certitudine va fi apreciata atat de copii, dar si de persoanele aflate intr-o continua miscare.

Vad acest Lenovo Yoga Book un ultraportabil ideal pentru calatoriile de business, pentru vizionarea de filme, cat si putina redactare de text. Putina, asta pentru ca renuntarea la o tastatura conventionala si utilizarea uneia incorporata in sticla dispozitivului face dificila scrierea.

Am testat noul dispozitiv 2 in 1 tocmai in ideea de a inlocui pentru o scurta perioada de timp Lenovo Yoga 3 Pro pe care il folosesc zilnic pentru redactarea materialelor, insa a fost extrem de dificil sa ma acomodez. Cel mai probabil tranzitia de la un dispozitiv caruia nu ii gasesc defecte la unul care isi doreste sa revolutioneze industria poate fi o explicatie.

Ce mi-a placut la Lenovo Yoga Book

Materialele. Se simte ca sunt de calitate, iar inca de la primul contact mi se pare ca se creaza o chimie intre utilizator si dispozitiv. Am testat modelul pe culoare inchisa si mi se pare extrem de elegant, este ideal pentru un utilizator sofisticat, care pune accentul pe calitate.

Un dispozitiv multifunctional. Mi-a placut faptul ca in pachetul laptop-ului este inclus si un stilou (Stylus) prin intermediul caruia poti desena, scrie sau schita grafic orice informatie iti vine in minte. Acest lucru este posibil prin inchiderea tastaturii si utilizarea suprafetei din sticla protejata.

Greutatea redusa. Un alt atu al Lenovo Yoga Book este greutatea redusa, de numai 600 de grame, asta desi, in teorie, utilizatorul beneficiaza de un laptop aproape in adevaratul sens al cuvantului. Este o adevarata placere sa stii ca ai la purtator un dispozitiv atat de usor si atat de multifunctional. Mai mult, ultraportabilul vine cu un incarcator similar cu cel disponibil pe tastaturi si smartphone-uri, iar timpul de incarcare este relativ scazut.

O autonomie fantastica. Pentru ca nu este pretentios la resurse, dar beneficiaza si de o optimizare foarte buna, Lenovo Yoga Book a reusit sa ma impresioneze in privinta autonomiei, depasind orice dispozitiv testat de mine pana in prezent: peste 10 ore de redactare de text si webbrowsing, precum si continut video de pe YouTube.

Sunetul din difuzoare, la superlativ. Pentru cat este de mic, sunetul redat de difuzoarele lui Lenovo Yoga Book este mult peste asteptari, auditia unei melodii, vizionarea unui film sau a unui videoclip fiind chiar o placere pentru orice utilizator.

Flexibilitatea. Faptul ca este un dispozitiv care poate fi utilizat in diverse moduri ii confera mai multa flexibilitate, ceea ce in final se traduce prin posibilitatea de a-l gestiona in functie de nevoia dorita – poate fi atat laptop, cat si tableta – si chiar una usoara,dar poate fi folosit si pentru entertainment.

Ce ar fi de imbunatatit la Lenovo Yoga Book


Touchpad-ul.
O experienta cam primitiva, in opinia mea, care m-a fortat sa conectez un mouse, asta pentru ca suprafata de lucru era cam redusa, iar actionarea touchpad-ului era greoaie. Aici cred ca este mult loc de imbunatatire.

Ecranul de dimensiuni reduse. Un ecran cu o diagonala de 10 inch este, in opinia mea, mult prea mic pentru un laptop care sa ma ajute in activitatea de zi cu zi, iar sesiuni mai lungi in fata ecranului pot da adevarate dureri de cap.

Tastatura. Ar fi lucruri de imbunatatit si aici, mai ales ca experienta de tastare este complet diferita fata de un laptop conventional. Nu stiu in momentul de fata daca se poate spune ca acest tip de tastatura va revolutiona viitorul, dar ma astept ca tehnologia sa fie perfectionata in anii urmatori.

Viteza de procesare. Una scazuta, iar acest lucru se datoreaza in mare parte deciziei Lenovo de a echipa Yoga Book cu un procesor Intel Atom, care nu ofera performante prea rasarite.

Configuratie Lenovo Yoga Book

Procesor | Intel Atom x5-Z8550, quad-core, 2,4 GHz

Memorie | 4GB Low-Power DDR3

Capacitate stocare | 64GB ROM, card MicroSD - pana la 128GB

Ecran | 10,1 inch LED-IPS, rezolutie 1920x1200px

Acumulator | 8.500 mAh, Lithium-Polymer cu 2 celule

Greutate | 690 grame

Conectivitate | Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, SIM

Sistem de operare | Windows 10

Pret de lista | 499 dolari + TVA (cca. 2.500 lei cu tot cu TVA)

Lenovo Yoga Book este unul dintre cele mai promitatoare dispozitive de pe piata si mi se pare ca ne apropiem cu pasi repezi spre o noua era a dezvoltarii de echipamente portabile. Desi sunt multe capitole la care este loc de imbunatatire, cred ca ne aflam la inceputul dezvoltarii unui nou standard in tehnologie, insa viitorul ne rezerva foarte multe surprize.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri