Urmatorul model de iPhone este asteptat sa aduca schimbari majore atat in ceea ce priveste designul, cat si partea tehnica. Printre noutatile asteptate se numara si incarcarea wireless.

Incarcarea wireless nu este o idee tocmai noua in domeniul smartphone-urilor, dar, pana acum, nici nu a fost adoptata pe scara larga si nici nu a avut o abordare care sa aduca utilitatea si confortul asteptate. Pana acum, putinele telefoane cu incarcare wireless presupuneau plasarea pe o asa-zisa baza responsabila de inductia magnetica, dar care, la randul ei, era conectata la priza si avea o arie de activitate redusa, conform News.ro.

Ming-Chi Kuo, analistul care isi bazeaza informatiile pe activitatea producatorilor de componente si care sta la baza majoritatii zvonurilor despre iPhone care se concretizeaza, sustine ca urmatorul model de iPhone, ce s-ar putea numi chiar iPhone 8 (fara a exista un iPhone 7S) ar urma sa se poata incarca wireless.

Este posibil ca anul viitor Apple sa lanseze trei modele de iPhone, cu dotari si preturi diferite, si toate trei sa incorporeze sistemul de incarcare wireless. Pe de alta parte, Ming-Chi Kuo crede ca doar cel mai scump model va include si incarcatorul wireless. Pentru a-si diferentia produsele, Apple ar putea sa dezactiveze functia de incarcare wireless pe modelele mai ieftine, astfel ca versiunea de top sa fie singura care sa permita incarcarea wireless.

Daca acest zvon se concretizeaza, mai mult ca sigur ca Apple va veni cu un sistem de incarcare wireless mult mai practic decat cele folosite pana acum. Scenariul cel mai plauzibil ar fi ca incarcatorul wireless sa aiba un randament foarte mare, astfel incat incarcarea sa se realizeze si pe distante de cativa metri. Asta inseamna ca un incarcator conectat la priza ar putea alimenta wireless un telefon aflat pe masa din centrul camerei. Ming-Chi Kuo este de parere ca iPhone 8 va fi doar primul produs Apple care va dispune de noul sistem de incarcare wireless si ca, in anii urmatori, compania americana va extinde suportul pentru aceasta tehnologie si la alte produse, precum tablete si chiar laptopuri.

Sursa foto: Shutterstock/: Denys Prykhodov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri