Radix, cumparata de Ness pentru patru milioane de euro

In cazul atingerii anumitor criterii de performanta in doi ani, investitorii vor achita pana la trei milioane de euro in plus

Ieri a fost anuntata preluarea firmei romanesti Radix Company SA, unul dintre liderii pietei autohtone de servicii si solutii IT, de catre Ness Technologies, pentru patru milioane de euro.

Daca Radix va atinge in urmatorii doi ani anumite criterii de performanta, Ness s-a angajat sa plateasca o suma aditionala de pana la trei milioane de euro. Reprezentantii celor doua companii au anuntat ca achizitia va fi incheiata pana pe 10 aprilie, depinzand de anumite conditii pentru finalizare.

Infiintata in 1993, Radix Company SA detine parteneriate puternice cu SAP si Microsoft, precum si cu alti producatori de top, oferind numeroase solutii IT, inclusiv servicii de implementari ERP, management al continutului si solutii de suport al deciziei si automatizare de fluxuri de lucru. Compania are sedii in Iasi si Bucuresti. Printre clientii de referinta se numara mari corporatii din Romania, precum Electrica, Hidroelectrica, Mobifon, Coca-Cola, IBM si altii.

Din momentul finalizarii achizitiei, Radix isi va schimba denumirea in Ness Romania si va opera ca filiala a Ness Olanda numita Ness Technologies BV. Gabriel Mardarasevici, presedinte si director general al Radix, va deveni director general al Ness Romania. Ness este specializata in outsourcing si offshore, integrare de sisteme si dezvoltare de aplicatii, software si consultanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri