Urmatorul varf de gama al celor de la Samsung, Galaxy S8, ar putea avea rame mai subtiri si un ecran care acopera un procent mai mare din partea frontala a dispozitivului. Pentru a realiza acest lucru, compania coreeana ar urma sa elimine traditionalele butoane fizice de sub ecran.

O informati vehiculata de Bloomberg, care are sa sursa anonima o persoana ce are legatura cu producatorii chinezi de componente, detaliaza modul in care Samsung isi va construi viitorul flagship, conform News.ro.

Galaxy S8 este un dispozitiv important pentru Samsung. Nu doar ca vine dupa esuatul Note 7, dar va trebui sa concureze, atat ca software, cat si ca hardware, si cu noua serie Pixel de telefoane produse de Google. De aceea, nu ar trebui sa mire faptul ca Samsung este dispusa sa faca modificari importante si sa creasca pasul avansului tehnologic pentru a-si pastra pozitia de lider pe piata smartphone-urilor.

Conform celor de la Bloomberg, in cazul lui Galaxy S8 marginile laterale vor fi mult mai inguste, iar ecranul va acoperi mai mult din suprafata telefonului. In proces, vor disparea butoanele fizice de sub ecran, dar si portul de 3,5 mm.

Butoanele fizice vor fi inlocuite de unele virtuale, pe ecran, ceea ce inseamna ca Samsung trebuie sa redeseneze interfata grafica a telefoanelor sale pentru a face loc acestor noi butoane. Cat despre eliminarea portului audio de 3,5 mm, sa spunem doar ca era de asteptat dupa ce Apple a facut acelasi lucru cu iPhone 7.

Samsung nu este singurul producator care urmareste sa faca un telefon in care ramele laterale sa fie cat mai mici si, eventual, eliminate definitiv. Si Apple ar investiga aceasta varianta atat pentru iPad, cat si pentru iPhone. Insa, primii care au avut ceva concret in acest sens au fost chinezii de la Xiaomi, care lansat un concept numit Mi Mix. Telefonul, disponibil si pentru vanzare intr-un numar limitat de exemplare, are un ecran ce ocupa 91% din suprafata. Ca si in ultimii ani, Galaxy S8 este asteptat sa fie prezentat de Samsung la targul Mobile World Congres care are loc la finele lunii februarie, urmand ca in martie sau cel tarziu aprilie sa fie deja disponibil pe piata.

Sursa foto: Shutterstock/I AM NIKOM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri